Почетна » Протест у Пазару: Број умрлих се лажира, у болници се краде

Протест у Пазару: Број умрлих се лажира, у болници се краде

од admin
0 коментар

 

Кризни штаб саопштио је да су данас у Новом Пазару преминуле три особе, од којих је једна била инфицирана коронавирусом.

Неверујући тим подацима, око 50 грађана окупило се испред Опште болнице носећи транспаренте на којима су били исписани захтеви за смену Ђерлека, смену Кризног штаба града, јасан увид у донације и број преминулих, као и поруке захвалности донаторима, волонтерима, медијима који су независно извештавали о целој ситуацију.

Едиб Мушовић, уметник из Новог Пазара, други пут је на протесту. Каже да је дошао како би својим присуством покушао да да утиче на Ђерлека да уради оно што је обећао када је постављен на ту функцију.

“Рекао је да ће да покрене истрагу о 70 радника Опште болнице у Новом Пазара који су узели боловање, обећао да ће да провери сва документа – ко је тестиран на коронавирус, ко је стварно био заражен и да ће сваког ко буде лажирао боловање отпустити са посла”, рекао је Мушовић за Нова.рс.

Да ли Ђерлек мисли да може тако да прича шта хоће и после да ћути , мисли ли он да смо ми будале да поверујемо у његове приче, упитао је Мушовић, поручивши му да “буде транспарентан јер је ово мали град и све се зна”.

Међу окупљеним грађанима било је доста младих, а међу њима и Решад Мекић који је данас дошао први пут јер му је, како каже, стало до овог града.

“Мени нико није умро нити је био болестан од короне хвала Богу, али то не значи да треба да седим кући и ћутим. Умирао је мој град и моји људи, ја сам због њих овде, не занима ме ни Љајић, ни Угљанин, а ни Зукорлић. Занимају ме само моји људи, моји Пазарци и Срби и Бошњаци”, рекао је Мекић за Нова.рс.

Према његовим речима, главни разлог да буде на протестима била је објава сина координатора болнице Мирсада Ђерлека, који је на Фејсбуку вређао грађане окупљене на протесту у суботу.

Руждија Шаботић, новинар из Новог Пазара, такође један од учесника протеста, имао је два смртна случаја у породици. Њему су од последица коронавируса умрли сестра и стриц.

Он је, како каже, због њих али и свих грађана овог града био на протесту, јер је ово питање свих, “не нација и странака, већ свих људи који живе у Пазару и Санџаку”.

“Координатор обмањује јавност, понаша се дрско, то је недопустиво. Мислим да ви колеге новинари треба да угасите камере и не снимате његову дрскост. Он не поштује вас, а преко вас ни нас грађане. Број умрлих се лажира, верске заједнице су рекле да је у протеклих месец дана умрло 109 особа а они су рекли око 80. То је доказ да се овде радило о смањивању броја како преминулих, тако и заражених”, рекао је Шаботић за Нова.рс

Он је указао и на проблем крађе у болници.

“Ја одговорно тврдим да се у болници краде, мом стрицу су украли мобилни телефон, а знам много таквих и сличних случајева. Томе мора да се стане на пут. Координатор болнице каже да му не пада на памет да поднесе оставку, јер има одличне резултате. Мене би било срамота да то кажем, а да мој град буде први по смртности у Европи”, додао је Шаботић.

Окупљени грађани најавили су нови протест за неколико дана у центру града, а до тада ће се свакодневно у 17 часова окупљати испред Управе Опште болнице Нови Пазар, како би тражили одговорност и смену Кризног штаба града и координатора болнице Мирсада Ђерлека.

“Ми хоћемо директора болнице који ће овом хаосу да стане на пут, хоћемо директора који неће да нас лаже. Немамо ништа лично, ни против Ђерлека ни Махмутовића, ко год да дође на место директора мораће да промени ово стање у којем смо се нашли. Ми смо ту, борићемо се сваког дана. Ово је протест за наше умрле, за све нас”, рекао је Аладин Паучинац на крају протеста.

Нова с

Можда ти се свиди

Оставите коментар