Почетна » ОБАВЕШТЕЊЕ У НИШУ На порођај могу само удате жене?!

ОБАВЕШТЕЊЕ У НИШУ На порођај могу само удате жене?!

од admin
0 коментар

У породилишту у Нишу освануо је натпис, који је на интернету за врло мало времена постао прави хит. На обавештењу пише да свака трудница приликом пријема, између осталог мора да има и венчани лист.

Шта је све потребно да труднице и породиље имају од документације код себе зависи од породилишта до породилишта. Међутим, у породилишту у Нишу освануо је натпис, који је на интернету за врло мало времена постао прави хит, само зато што на њему пише да од докумената свака трудница приликом пријема мора да има венчани лист, пише портал „Бебац“.

Цео натпис гласи: „Важно обавештење за труднице и породиље: Поштоване, молимо вас да приликом пријема на ГАК поседујете прописно оверену здравствену књижицу и личну карту, крвну групу и копију извода из матичне књиге венчаних.“

Због овог натписа су на друштвеним мрежама брзо кренули коментари: „Нема да изађе беба док се не удају“, „Ако ниси венчана, стисни се као Георгина…“ и слично…

Међутим, управница породилишта у Нишу Марија Тасић каже за „Бебац“ да је натпис заправо само неславно написан, те да не неме везе са тим да неудате жене не могу да се порађају.

– Овај натпис се заправо односи на удате жене, јер врло често имамо проблем са њиховим документима зато што после удаје не промене презиме у личној карти и здравственој књижици, што су по закону обавезне. Како се код нас у породилишту, одмах по рођењу, бебе уписују у матичне листе и тако пријављују у матичну књигу рођених, презиме мора да буде исправно. Тако да смо овај натпис ставили само да бисмо предупредили грешке, а наравно да се неудате девојке у матичну листу уписују на девојачко презиме. Ту нема никакве дилеме – објаснила је управница нишког породилишта за портал „Бебац“.

(ало)

Можда ти се свиди

Оставите коментар