Почетна » Од 1. априла једна БРИГА МАЊЕ за грађане Србије

Од 1. априла једна БРИГА МАЊЕ за грађане Србије

од admin
0 коментар

Од 1. априла ове године грађани Србије моћи ће да користе нови сервис е-Управе, еПодсетник, који ће их обавештавати о истицању личних докумената, путем смс порука или мејла, најавила је данас министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић. Она је новинарима рекла да ће за ту услугу бити потребно да се пријаве преко портала е-управа.

Како је на брифингу за медије Министарства државне управе и локалне самоуправе рекао директор Дирекције за електронску управу Душан Стојановић, та услуга треба да омогући да се на захтев корисника активира аутоматска СМС порука или емаил нотификација, којом ће државна управа обавештавати грађане да им одредјени документ истиче у року од највише 30 дана.

Та услуга ће важити за личне карте, пасоше, возачке и саобраћајне дозволе и регистрацију возила.

– Овим држава ради за грађане, да им омогућава да на време и ефикасно спроводе своје обавезе и уместо кажњавања, држава делује проактивно – рекао је Стојановић.

Министарка Брнабић је рекла да циљ да уместо кажњавања грађана, држава проактивно делује.

Брнабић је најавила да је у плану да се грађанима омогући и да преко портала е-управе плаћају платним картицама.

– До краја јуна план је да се укине оверавање здравствених књижица – рекла је она и додала да ће грађани моћи и да плаћају порез на имовину преко портала е-управе.

Тањуг , Бета, Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

5 × 1 =