Почетна » ОД ИСТЕ „ФЕЛЕ“? Лечење деце није у надлежности председника Србије

ОД ИСТЕ „ФЕЛЕ“? Лечење деце није у надлежности председника Србије

од admin
0 коментар

Након што је председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић, такорећи, залупио врата родитељима којима је преко потребна новчана помоћ за лечење своје болесне деце, једна суграђанка се обратила председнику Вучићу.

У допису од 31. маја, наведено је да се председник Гроцке оглушио о њихов апел за помоћ, те су сада принуђени да затраже помоћ од председника државе. Међутим, данас је стигао одговор од стране генералног Секретеријата председника, Николе Селаковића, да председник заправо није надлежан да поступа по тој молби, али ће они свакако проследити допис Министарству здравља:

Иначе, претходно у току ове године у Гроцкој је организовано више манифестација како би се помогло оболелој деци. Покренута је и иницијатива да се Грочанске свечаности на које се прошле године потрошило око 100 000 евра, не одржавају односно не финансирају из буџета, већ да се тај новац преусмери на лечење деце. Скупштина ГО Гроцка тај предлог није ни хтела да узме у разматрање.

Према сазнањима Жиг Инфа, за лечење само једне девојчице потребно је бар 30 000 евра за 2019. годину. У питањи је Љубица Блечић из Заклопаче.

Љубица има четрнаест година. У јануару 2017. године изненада је добила први епи напад, који су се затим данима понављали. Након тромесечног болничког лечења, дијагностикована јој је ретка и неизлечива болест – епи по типу Лафоре.

Љуба је у свакодневном животу, због антиепилептика, поспана, успорена, брзо се умара, отежано учи, заборавна је, повремено и даље има краткотрајне нападе.

Истраживачи у пар центара Торонту и Лос Анђелесу напорно раде, сматрају да имају добру платформу за рад и сигурни су да су на добром путу да направе експериментални лек за ову болест.

Лечење се изводи у две фазе. Укупна цена лечења за обе фазе, коју је послала фермацеутска кућа, износи 200 000 долара. Новац би требао да скупи почетком наредне године, тада би требало да Љубица добије лек. До сада је скупљено преко 170 000 долара. Остало је да се скупи преостали део новца.

Сви који желе да помогну у лечењу Љубице, могу то учинити на следећи начин:

Динарски рачун:                                                                                Девизни рачун

205-9011007320536-09                                                                  9031025148563

ИБАН број:

РС35205903102514856376

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар