Почетна » ОД МАЛИНАРА КИЛОГРАМ КУПУЈУ ЗА 120 ДИНАРА, А НАМА НАПЛАЋУЈУ 960 ДИНАРА! Ко себи ставља у џеп 840 динара? (ФОТО)

ОД МАЛИНАРА КИЛОГРАМ КУПУЈУ ЗА 120 ДИНАРА, А НАМА НАПЛАЋУЈУ 960 ДИНАРА! Ко себи ставља у џеп 840 динара? (ФОТО)

од admin
0 коментар

Да ли је сада јасно зашто ће малинари поново да протестују?

Скандали око откупне цене малина и бруталне срамоте којој су изложени малинари и даље не јењавају.

Малинари су крајем прошлог месеца рекли да су одустали од штрајка глађу и затражили повећање аконтне цене малине, као и да држава пружи помоћ малинарима чији су малињаци страдали у недавном невремену.

Очекивало се да ће се страсти тада смирити, да ће се откупна цена повећати на 220 динара са садашњих 120-150 динара. Такође обећано им је и да бити формиран Национални савет за малину.

„Ова обећања остала су само мртво слово на папиру“.

Тим поводом пре неколико дана огласио се председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић који је рекао да ће заказати нови протест због тога што власници хладњача не поштују договор и не повећавају откупне цене малина са садашњих 120 до 160 динара до тражених 220 динара по килограму иако су извозне цене од 1,93 до 3,1 евр

Да брука буде још већа, прави шок вас дочека приликом уласка у супермаркет. На рафу са воћем и поврћем ова воћка просто мами да је купите.

Ипак, тако је све док се мало боље не загледате у детаље и производу.

Цена је 119. динара, колико је и екипа Еспреса платила у једној београдској продавници. Иако не звучи као право богатство, прави шок се дешава кад погледате грамажу на њеном паковању. Цена од 119 динара односи се на кутијицу у којој имате 125 грама овог воћа.

„Дакле, овом рачуницом килограм малина кошта вас
безобразних 960 динара“.

„Једино право и логично питање које се после овога може поставити јесте – ко себи ставља у џеп 840 динара од сваког продатог килограма“?

Подсетимо, фотографија из једног београдског супермаркета која је такође згранула јавност осванула је на друштвеним мрежама пре месец и по дана.
Тада су многи били шокирани над тадашњом ценом од 109 динара за 125 грама малина, када су малинари захтевали да Влада Србије хитно преузме кораке како би се стало на крај, по њиховом мишљењу, монополу хладњачара.

ИЗВОР: espreso.rs

С. Трајковић

ФОТО: Филип Плавчић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар