Почетна » Одбачен захтев за изузеће тужиоца Стефановића у случају против полицајаца који су открили Јовањицу

Одбачен захтев за изузеће тужиоца Стефановића у случају против полицајаца који су открили Јовањицу

од Други Пишу
0 коментар

Апелационо јавно тужилаштво у Београду одбацило је захтев за изузеће Главног јавног тужиоца Вишег јавног тужилаштва (ВЈТ) у Београду Ненада Стефановића од поступања у предмету Посебног одељења за сузбијање корупције ВЈТ у Београду који се води против окривљеног Милана Исакова и других, а који је 7. маја 2024. године поднео бранилац окривљених Милана Исакова и Милоша Вешовића, адвокат Марко Драшковић.

У саопштењу ВЈТ се наводи да је захтев за изузеће одбачен јер је утврђено да је поднет противно одредби члана 39 став 5 Закона о кривичном поступку (ЗКП), „обзиром да подносилац захтева није навео доказе за постојање неког од разлога за изузеће прописаних одредбом члана 37 став 1 ЗКП, односно постојање околности које изазивају сумњу у непристрасност у поступању у смислу става 2 наведеног члана“.

„Такође, Главни јавни тужилац ВЈТ у Београду је одбацио захтев за изузеће јавних тужилаца ВЈТ у Београду Жељке Николаидис и Ане Ђуричић од даљег поступања у истом предмету поднетог од стране истог подносица. Захтев је одбачен јер нису наведене околности или предложени докази који би евентуално указали на сумњу у непристрасност у поступање јавних тужилаца Жељке Николаидис и Ане Ђуричић у смислу одредбе члана 37 став 2 ЗКП“, навело је ВЈТ.

foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар