Почетна Друштво ОДЛАЖУ АКО БУДЕ КИШЕ: Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ спроводе акцију сузбијања одраслих јединки комараца на више локација у граду

ОДЛАЖУ АКО БУДЕ КИШЕ: Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ спроводе акцију сузбијања одраслих јединки комараца на више локација у граду

од Други Пишу
0 коментар

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа“ организују данас акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда, саопштили су у овом предузећу.

Третмане сузбијања комараца екипе „Чистоће“ обављаће од 19 часова и то на следећим локацијама – Гроцка уз Дунав, Брестовик, Винча уз Дунав, Ритопек, Сланци, Велико село, Ада Хуја, Вишњица – Бела стена, Звездарска шума, Бањичка шума, Гроцка 1 и 2 и Винча 1 и 2.

Како су саопштили надлежни, уколико дође до погоршања временских услова, третмани сузбијања комараца одложиће се за наредни дан.

– Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца – кажу надлежни у ЈКП „Градска чистоћа“.

Грађани који примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, потребно је да обавесте Сервисни центар Града Београда, позивом на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 часа као и суботом од 8 до 14 часова.

Третмани сузбијања комараца обављају се уређајима са земље и сви препарати су регистровани и одобрени од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани су у Привремену листу биоцидних производа.

Foto Tanjug

Т.Н.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар