Почетна » ОГЛАС ДЕЧАКА (15) ИЗ УЖИЦА СЛОМИЋЕ ВАМ СРЦЕ: Цепао бих дрва да скупим новац за патике и тренинг!

ОГЛАС ДЕЧАКА (15) ИЗ УЖИЦА СЛОМИЋЕ ВАМ СРЦЕ: Цепао бих дрва да скупим новац за патике и тренинг!

од admin
0 коментар

Петнаестогодишњи дечак не жели ништа на изволте, жели да ради и поштено заради свој џепарац…

Н. К. има 15 година и живи у Ужицу. Он је поштен и вредан дечак који не жели да буде на терету својим родитељима, већ жели да заради свој динар.

Штампао је огласе који су привукли доста пажње јавности, па су људи добре воље кренули да их шерују на друштвеним мрежама како би му бар мало помогли.

 

За разлику од својих вршњака, он не жели само да иде у школу и да се забавља, већ жели да привређује. Позвали смо га како би видели зашто се одлучио на тај корак.

– Желим да радим и волео бих да нађем посао. Желим да зарадим џепарац, а не да узимам новац од родитеља. Они могу да ми дају одређену своту, али не желим више да им будем на терету, каже Н. за Еспресо.

Он тренира кошарку и веома је добар у томе. Како каже, новац му највише треба да би платио тренинге у којима посебно ужива. Од пара које би зарадио, одмах би купио патике, а остатак би дао брату.

Не бежи од посла и није избирљив. У огласу је навео како би одржавао башту, цепао дрва и конобарисао. Ипак, јуче му се догодила незгода.

Н. је поломио руку, па би сада могао да ради неке послове у којима не мора претерано да је употребљава. Пре свега, чувао би децу, али сваки посао који је у могућности да ради, не би одбио.

Н. је сасвим обичан дечак. Он жели да тренира кошарку, да купи патике, помогне породици и брату. Оно што га разликује од вршњака је то што не мора да ради, већ може да се школује и забавља. Ипак, он не бежи од посла, није избирљив и врло је вредан.

Иако би деца требало да буду деца, и да не мисле на егзистенцијалне бриге, у данашње наопако време, овај дечак је злато и пример свима!

Ј. Ј  Еспресо

Можда ти се свиди

Оставите коментар