Почетна » Огласила се продуцентска кућа чији се квиз емитује на РТС-у: Буџет је 20.000 евра по епизоди

Огласила се продуцентска кућа чији се квиз емитује на РТС-у: Буџет је 20.000 евра по епизоди

од Други Пишу
0 коментар

Након навода који су се појавили у медијима о бројним емисијама са РТС-а које су део спољних продукција, где водитељи добијају баснословне хонораре уз редовне плате из буџета, огласили су се из продукцијске куће „Филминг д.о.о.“, која реализује квиз „Стигни ме ако знаш“.

Због нетачних навода и тенденциозног прозивања Филминг продукције од стране председника УО РТС, ФилмИНГ д.о.о. жели да изда следеће саопштење:

Продукцијска кућа Филминг д.о.о. претежно се бави креирањем и прилагођавањем телевизијских формата регионалном тржишту, и постоји од 2014. године.

Заступајући независне ауторе или своје ауторске пројекте, ова продукцијска кућа до сада ја имала сарадњу са тв станицама у БиХ ( РТРС, АТВ), у Србији са тв станицама РТС, Блиц, Курир, Уна, а у Хрватској са чувеном платформом за младе Joomboos.

За сваку од наведених станица и платформи, произвела је или прилагодила по неки ТВ формат, међу којима је и квиз „Стигни ме ако знаш“ који се на РТС-у емитује од 2020. године и скоро увек је у топ 10 емисија у дану, а увек у топ 20 емисија у дану, као што је и најгледанија емисија у том термину емитовања на свим телевизијама у Србији.

Буџет квиза износи око 20.000 евра по епизоди, али са фондом за награде, који износи 4500 евра по епизоди, што продукционе оквире
емисије ставља у много јефтинији ранг него што је ових дана у медијима представљено.

Тренутно су опције за лиценцу овог квиза потписане за територије Мађарске, Словачке, Чешке, Велике Британије и САД, што сам формат чини првим ТВ форматом из Србије који ће бити продат неком страном тржишту ван „ЕX YУ“ простора.

Филминг д.о.о. иза себе има и један играни филм за енглеско говорно подручје, који је продат стриминг платформама у Америци и Канади, а као сервисна продукција пружао је услуге чувеном америчком спортском каналу ЕСПН, као и павиљону Републике Србије на Дубаи ЕXПО-у 2020.

Филминг д.о.о. уредно плаћа све порезе за своје сараднике и запослене, укључујући и порез на добит из године у годину, те стога никако не може да се окарактерише као „проточни бојлер“.

Што се тиче сарадње РТС-а и Филминга записници и извештаји за све сезоне квиза „Стигни ме ако знаш“ уредно су потписани и заведени.
Филминг д.о.о. има свакако више од једног запосленог, као и списак од стотинак сарадника хонорарно ангажованих на различим пројектима које успешно реализује или припрема широм региона.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Андрија Лазаревић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар