Почетна Друштво Огласило се Министарство здравља: Дневна болница за болести зависности из Паунове улице премешта се на Врачар

Огласило се Министарство здравља: Дневна болница за болести зависности из Паунове улице премешта се на Врачар

од Други Пишу
0 коментар

Министарство здравља саопштило је данас да ће Дневна болница за болести зависности „Примаријус др Бранко Гачић“, која се налази у улици Паунова 2 у Београду, ускоро бити премештена на Врачар.

„Поводом писања медија о ‘небризи’ министарства здравља и града Београда о пацијентима Дневне болнице за болести зависности ‘Примаријус др Бранко Гачић’ у улици Паунова 2 у Београду, обавештавамо јавност да министарство и град од априла интензивно раде на решавању овог проблема, али да ниједна од понуђених привремених локација донедавно није била прихваћена од стране запослених у болници“, наводи се у саопштењу.

Из министарства су навели да су запосленима у болници нудили три привремене локације док се не обезбеди стално и адекватно решење за ту установу, али да су они одбили сва три предлога.

„Тек недавно су прихватили четврти предлог, локацију Здравствене станице дома здравља Врачар, у улици Кнегиње Зорке 15. У наредних месец дана испражњени део овог објекта биће реконструисан и спреман за пресељење“, наводи се у саопштењу.

Додали су да ће то бити привремена локација болнице, док се не пронађе адекватно стално решење за ту установу, као и да министарство и град интензивно раде на томе.

„На крају напомињемо, да би јавност до краја била правилно информисана, да Дневна болница за болести зависности ‘Примаријус др Бранко Гачић’ није установа стационарног типа за хоспитализацију пацијената који су сада ‘избачени на улицу’, као што се можда могло погрешно разумети из медијских објава, већ дневног типа у коју долазе пацијенти са члановима породице на програм системске породичне терапије“, пише у саопштењу.

Грађевинска инспекција забранила је раније коришћење зграде те болнице, чији је начелник др Ивица Младеновић изјавио да град Београд није одобрио реконструкцију те установе и да су град и министарство „месецима знали за то, али нико ништа није предузео“.

У Дневној болници „Примаријус др Бранко Гачић“ пацијенти су се лечили од алкохолизма, коцкања, психоактивних супстанци, седатива и осталих облика зависности.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар