Почетна Друштво ОПРЕЗ ЗБОГ ВРУЋИНА Стиже топли талас из Африке, температуре и до 38 степени!

ОПРЕЗ ЗБОГ ВРУЋИНА Стиже топли талас из Африке, температуре и до 38 степени!

од admin
0 коментар

Због прилива топлијег ваздуха са севера Африке и Медитерана, у Србији ће температура, од четвртак, 16. јуна у већини места прелазити 35 степени

БЕОГРАД – Због прилива топлијег ваздуха са севера Африке и Медитерана, у Србији ће температура, од четвртак, 16. јуна у већини места прелазити 35 степени, речено је данас Бети у Републичком хидрометеоролошком заводу (РХМЗ)

РХМЗ је у саопштењу упозорио и да се до краја седмице очекује претежно сунчано и веома топло време за ово доба године.

У четвртак је прогнозиорана максимална температура у већини места од око 35 степени уз појачан јужни и југоисточни ветар.

У петак, 17. јуни и за дане викенда очекује се максимална температура од 35 до 38 степени „а на северозападу уз локални развој облачности могући су краткотрајни пљускови са грмљавином уз мањи пад температуре“.

РХМЗ је за Београду, за четвртак пронгнозирала максимална температура од око 34 степена уз појачан јужни и југоисточни ветар.

У петак ће бити још топлије, око 37 степена, док се за дане викенда очекује мањи пад температуре.

„До пораста температуре долази због прилива топлијег ваздуха са севера Африка и из Медитерана и то је уобичајно за ово доба године“, рекла је Бети дежурни прогностичар у РХМЗ Александра Арсић.

У Србији је претходних дана било између 25 и 28 степени, уз повремене кише при чему је током ноћи и јутра било доста хладније.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар