Почетна » ОПТУЖБА Професор се препознао у раду о злим људима и одликашици упропастио просек

ОПТУЖБА Професор се препознао у раду о злим људима и одликашици упропастио просек

од admin
0 коментар

Матуранткиња Гимназије у Лебану Ксенија Митровић, која у књижици има све петице, добила је тројку на матурском из српског и изгубила трку за ђака генерације јер се професор, тврди, препознао у њеном раду.

Црно на бело: Ксенија Митровић показује своје петице међу којима се нашла и једна тројка

Наслов понуђене слободне теме коју је Ксенија изабрала био је „Зли људи не постоје, постоје само несрећни“, а професор кога девојка наводно прозива је Душан Благојевић.

– Осим свих петица од првог разреда основне школе, републички сам такмичар српског језика и такмичар на олимпијади и на окружним такмичењима. У свом раду на шест страна изнела сам све оно што ме је мучило током школовања, о протежирању маминих и татиних синова, о покушају да ме спрече да идем на такмичења, о омаловажавању, о себи као немоћном лептиру. Признајем да сам пишући састав највише мислила на професора Благојевића, мада га нисам поменула, а сигурна сам да се он препознао и да је тројка резултат препознавања – прича млада девојка,

Ксенија тврди и да ју је Благојевић све време игнорисао као одликаша.

– За регионално такмичење у трећем разреду он је свима обезбедио литературу осим мени, а ове године нисам чак ни обавештена о олимпијском такмичењу – прича свршена гимназијалка, која се за тројку жалила и министру просвете.

Ксенија је била у најужем избору за ђака генерације, али је због тројке изгубила трку. Тражила је да поново полаже испит из српског, међутим, то јој није дозвољено.

– О томе смо разговарали на наставничком већу и закључили да није дошло до процедуралних грешака, а утисак професора је да Ксенијин рад овога пута није био за петицу – каже директор Гимназије Саша Стевановић.

Професор Благојевић био је шокиран нашим питањем.

– Оцена је плод оцењивања трочлане комисије, а ја сам чак дао највећу оцену – истиче Благојевић, који на питање да ли се заиста препознао у раду матуранткиње каже да о томе може да разговара само с директором и инспекцијом.

У комисији за оцењивање радова биле су још две професорке српског језика, Наташа Николић и Светлана Цветковић, али до њих нисмо успели да дођемо. Ипак, Ксенија на њих није љута. Незванично се може чути чак и да је овој ученици замерено и то што је матурски рад из српског језика писала латиницом, а не ћирилицом.

Са случајем Ксеније Митровић су упознати сви професори и кажу да Ксенија није прва која се жали на професора Благојевића.

– Он је најстрожи професор у школи и веома уважава свој предмет, а од ученика тражи максималну посвећеност, као да држи катедру. Било је много примедби на његове оцене, али је некако увек испадало да школа буде рибана од инспектора – прича Благојевићев колега који је захтевао анонимност.

Разредни: Немоћан сам
Марко Тодоровић, Ксенијин разредни старешина, каже да је био немоћан.
– Ксенија ми се жалила на оцену и ја сам покушао да делујем, али ништа нисам могао јер је реч о комисијској оцени. Све што су ми професори рекли јесте да је ученица промашила тему – каже Тодоровић.

Милица Ивановић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар