Почетна » ОСТАЋЕШ ОВДЕ 10 САТИ! Српкињу с двоје деце држали на граници, јер није дала 150 евра ЗБОГ ОНОГ ШТО СВИ РАДЕ У АУТУ

ОСТАЋЕШ ОВДЕ 10 САТИ! Српкињу с двоје деце држали на граници, јер није дала 150 евра ЗБОГ ОНОГ ШТО СВИ РАДЕ У АУТУ

од admin
0 коментар

Очајна жена са двоје деце сматра да је неправедно заробљена на граници и апелује да се реагује на дискриминацију српског пасоша

На граници Хрватска -Словенија држављанки Србије Мирослави Гајинов је био забрањен даљи пролаз, и то, ни мање ни више него због конзумирања цигарете у сопственом ауту.

Ситуација је кренула по злу када је кренувши ка Шведској са двоје деце залутала према прелазу Мурска Собота код Словеније.

Према причи ове госпође, гранична полиција је држала на граници два и по сата само зато што је конзумирала цигаре и поседовала српски пасош, како каже. Мирослави је гранични полицајац Јозе Замуда написао казну у износу од 150 евра, јер је конзумирала цигарете у колима.

– Искрено у шоку сам и даље. Замислите, мој једини прекршај на граничном прелазу је што сам конзумирала цигарете у свом аутомобилу док сам чекала у колони. Пропутовала сам целу Европу и овакав скандал нисам доживела у свом животу. О чему он прича? Па, нигде не постоји знак о забрани пушења у аутомобилу – прича у неверици Мирослава.

Miroslava Gajinov je pretpela stres na granici sa Slovenijom zbog konzumiranja cigareta

За ауто тврди има све уредне папире као и важећи пасош. Очајна жена са двоје деце сматра да је неправедно заробљена на граници и апелује да се реагује на дискриминацију српског пасоша од стране словенских граничара којим је очито стало само до новца.

– Када сам му предала српски пасош одмах ми је рекао да се паркирам са стране и питао шта радим овде. Пошто је видео да смо везани и деца и ја па се, ваљда, разочарао почео је да ми пише казну за пушење у аутомобилу. Наша препирка је трајала два и по сата.

Miroslava tvrdi da su granični policajci pretili da će ih držati deset sati na granici dok ne plati kaznu

Како каже Мирослава казну нема намеру да плати, а сва могућа документа су јој одузета због тога:

-Одузео ми је пасош, возачку дозволу, власнички лист од аута, остала ми је сам српска лична карта. Одмах сам помислила како ћу до Шведске са децом без докумената. Немам намеру да платим казну за пушење у мом ауту – бесна је била Мирослава.

Granični policajac je napisao kaznu Miroslavi zbog konzumiranja cigareta

Она сматра да је срамотно то што су је држали на граници практично ни због чега:

-Стајала сам на прелазу као највећи криминалац са двоје деце од 5 и 7 година док ми је писао казну. Написао ми је и потврду да ми је одузео документе. Треба да га буде срамота униформе коју је обукао најлепше би им било на психијатрији и њему и оном ко му је дао униформу -каже Мирослава која није била упућена у словенске законе.

Stajala je na granici dva ipo sata sa dvoje istraumirane dece

Мирослава је кренула ка Шведакој у нади да је нико неће контролисати јер докумете нема, а треба превалити толки пут са двоје истраумиране деце:

-Чак нам је и претио да ћемо остати десет сати на граници док не платим казну. Ма, ужас један. Скандал велики. Деца су толико плакала, једва сам их смирила. Пасош ми важи још три године, а сада морам да вадим нова документа. Чекам брод у Немачкој, молим бога да ме заобиђу да ме не малтретирају и они, како им све објаснити. Не могу да верујем да се овако понашају они који су део Европе и европских закона. Полицајац је очито замислио да мени узме новац и идентитет. За мене је ово је дискрминација и срамота за њих велика- закључује Мирослава.

Potvrda da su joj na granici oduzeli dokumenta

Из Управе граничне полиције Србије за Еспресо кажу да овакве ствари нису у надлежности граничне полиције када су наши закони у питању:

– Свака држава има своја правила и законе. Што се тиче конзумирања цигарета гранична полиција Србије нема прописана никаква поступања за такве радње. Ви у вашем аутомобилу можете да конзумирате цигарете ако сте на граничном прелазу. У самом закону о граничној полицији таква одреба не стоји. Могуће је да Словенија има свој закон када је таква ствар у питању, а можда је и нешто друго по среди- наводе из Управе граничне полиције.

Мирослава и даље тврди да није у питању конзумирање цигарета, већ да је у питању дискриминација српског пасоша и Срба, те да оваквом бахаћењу треба стати на пут већ једном.

Јелена Чабовић  Еспресо

Можда ти се свиди

Оставите коментар