Почетна » Независно удружење новинара Србије осуђује претње које је добио уредник Фонета Зоран Секулић и нападе и ометање у раду које су доживели новинари Телевизије Н1 и захтева од надлежних органа да реагују и истраже ове случајеве и процесуирају починиоце.

Независно удружење новинара Србије осуђује претње које је добио уредник Фонета Зоран Секулић и нападе и ометање у раду које су доживели новинари Телевизије Н1 и захтева од надлежних органа да реагују и истраже ове случајеве и процесуирају починиоце.

од admin
0 коментар

 

Ови су случајеви, нажалост, само наставак континуираног угрожавања безбедности независних и професионалних новинара у Србији, што је последица негативне атмосфере у друштву коју пре свих стварају функционери власти и режимски медији, али селективног приступа надлежних органа случајевима напада на новинаре. Угледајући се на моћне политичаре, многи грађани дају себи за право да вређају, клевећу и нападају новинаре и медијске раднике, а честа незаинтересованост, па чак и опструкција надлежних органа онемогућавају да бројни случајеви напада и притисака буду процесуирани и добију судски епилог.

 

НУНС ће о последњим случајевима обавестити надлежне органе, унети их у Базу напада и притисака на новинаре и известити о њима међународне организације

 

НУНС, 20. септембар 2021.

Можда ти се свиди

Оставите коментар