Почетна » Отворен контакт центар за притужбе пензионера око исплата пензија

Отворен контакт центар за притужбе пензионера око исплата пензија

од admin
0 коментар

 

Подсећају да је,  донета одлука да је исплата пензија за грађане омогућена уз издавање посебних овлашћења, као и путем доставе.

Из Владе наглашавају да је Народна банка Србије доставила банкама детаљну инструкцију за поступање према корисницима пензија, уз обавезу да омогуће свим пензионерима да пензије могу подићи: 1) издавањем посебног једнократног овлашћења за лице које ће у њихово име и за њихов рачун, уз поседовање своје и њихове личне карте, подићи унапред дефинисан износ пензије или 2) доставом пензије на кућну адресу.

„Сви пензионери који имају платне картице, могу их дати особама од поверења како би за њих обавили куповину или им подигли пензију. Банке су у дужне да контактирају своје кориснике у вези начина исплате, а пензионери се могу јавити и на посебне бројеве телефона банака како би их пензионери контактирали“, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Сви грађани који имају проблема са радом банака на исплати пензија, могу писати на адресу исплата.пензија@gov.rs односно на контакт телефон 011/ 7350 560.

Данас Онлине

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 − six =