Почетна » ПАШАЛИЋ: НЕ КОРИСТИТИ ТРАГЕДИЈУ ЗА ЛИЧНУ ПРОМОЦИЈУ

ПАШАЛИЋ: НЕ КОРИСТИТИ ТРАГЕДИЈУ ЗА ЛИЧНУ ПРОМОЦИЈУ

од Други Пишу
0 коментар

Заштитник грађана Зоран Пашалић позвао је данас све учеснике на друштвеним мрежама да у својим објавама не користе трагедију у основној школи „Владислав Рибникар“ за свој дневни активизам и промоцију појединачних интереса и навео да најмање што можемо да искажемо у овом тренутку јесте пијетет према жртвама.

„Трагедија у школи „Владислав Рибникар“ дубоко је потресла целокупно наше друштво и надилази сваки појединачни или групни интерес. Зато позивам све да не користе фотографије деце жртава у циљу своје или било какве друге промоције“, навео је Пашалић.

Пашалић сматра да се објављивањем фотографија деце жртава у најмању руку исказује непоштовање према жртвама и њиховим породицама, а њихови другови и породице додатно трауматизују. „С обзиром да је ово трагедија свих нас, позивам све да се према њој односе у складу са традиционалним вредностима нашег друштва чија су окосница саосећајност са другима, пијетет и поштовање према нечијој трагедији. Објављивање фотографија деце жртава у потпуности одступа од ових назора“, навео је Пашалић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар