Почетна » ПАЖЊА! ОПАСНО Возови јуре, а рампа подигнута!

ПАЖЊА! ОПАСНО Возови јуре, а рампа подигнута!

од admin
0 коментар

Пружни прелаз код Вогња, између Руме и Сремске Митровице представља ноћну мору за возаче, јер свакодневно наилазе на исту слику-воз јури, а рампа подигнута.

– Таксирам годинама на овој релацији и свакодневно наилазим на исти сценарио, километарске колоне аутомобила протежу се са обе стране пружног прелаза код Вогња чекајућу и по сат времена да се рампа подигне, а воза ни на видику. Међутим, призор као из хорор филма је кад је рампа подигнута, а одједном наиђе воз! Право чудо да до сада нико није погинуо на том прелазу, огрчен је Драган Коканов из Руме, који нам се обратио за помоћ.

За возаче ситуацију додатно отежава, у шта се лично уверио и новинар Алоа, сам положај пружног прелаза постављеног укосо, што прелаз чини тешко прегледним.

– Ако је рампа подигнута, воза нигде, а возач се нађе на прузи у садашњим временским условима тешке видљивости, магле и суснежице, ако у том моменту наиђе воз, није тешко замислити најгори сценарио. Наилазио сам пуно пута на такву ситуацију, није истина као што су Железнице Србије у више наврата тврдиле, да машиновођа у таквој ситуацији, када је рампа подигнута, заустави воз и труби да упозори возаче поред прелаза. Воз само прође, а ми смо срећни што смо још живи, тврди Коканов.

– Човек који станује у близини прелаза причао ми је да шине шкрипе и клацкају горе-доле, јер су шрафови олабављени. Стање пруге је катастрофално, свакодневно се на овом пружном прелазу може видети по пет-шест мајстора Железнице, како нешто поправљају.

Svakodnevne opasnosti na pružnom prelazu

Железнице: Криви су возачи

Ало! је Железницама упутио писмени захтев указујући на проблем пружног прелаза код Вогња и тражећи објашњење од надлежних. У одговору ЖС одбацују одговорност и кривицу сваљују на бахате возаче.

– На основу вашег дописа извршили смо проверу базе података сметњи на сигнално-сигурносним уређајима и проверу рада путног прелаза. Утврђено је да су регистроване четири сметње у протеклих месец дана, чији је узрок био лом мотки полубраника изазване од стране бахатих возача друмских возила. Све претходне евидентиране сметње су благовремено евидентиране. У сваком случају, улесници у друмском саобраћају у обавези су да поштују знакове друмске сигнализације, који се налазе испред путног прелаза, кажу у Железницама.

Нарциса Божић  Ало

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

11 − eleven =