Почетна » Петар Ђурић: Они спинују смрт мог оца у политичке сврхе

Петар Ђурић: Они спинују смрт мог оца у политичке сврхе

од admin
0 коментар

 “Мени је жао што се наш политички врх тако понаша. Најжалосније је што они пљују мог мртвог оца. Прво су мене провлачили кроз блато. Али ту је папир на ком пише све – званични извештај из земунске болнице”, казао је Ђурић у емисији “Пробуди се”.

 

Међутим, министар здравља Златибор Лончар казао је јуче на конференцији за медије да тај папир не могу да разумеју лаици који нису завршили медицину.

“Министар и премијерка желе да буду једини власници истине, мада на папиру из болнице пише да је индуковано превођење у респираторни центар и да се чека место, а након тога да нема места и да се наставља лечење у одељењу интензивне неге. Мој отац није добио потребну негу и они нису учинили све да га спасу. Министар и премијерка покушавају да скрену са теме. Мој отац је био у пуној снази без хроничних болести. Не могу да тврдим, али ссигуран сам да би преживео да су лекари испоштовали процедуре. Они спинују смрт мог оца у политичке сврхе, где је ту људскост”, запитао се Ђурић и апеловао на надлежне да више то не раде већ да се утврди кривац.

Ђурић је казао да га, како је навео, то брутално извртање истине још више мотивише и да се захваљује агенцији АФП јер истина иначе не би испливала.

Он је испричао и како је дошао до извештаја лекара о његовом оцу.

“Ја сам отишао у болницу после сахране по личне ствари мог оца. Службеници су ме дочекали лепо, казали да се не секирам, да мислим на свог сина… Али да бих добио историју лечења и отпусну листу, морао сам да претим доласком медија, да ћу да легем испред болнице и почнем штрајк глађу. И хвала богу што сам тада добио тај папир који је новинар Н1 јуче показивао на конференцији за медије. Сигурно би га после променили.”

Он је казао и да га је тада примио др Драгош Стојановић, директор КБЦ Земун.

“И он је тад кренуо да плаче са мном. Он ми је обећао да ћу добити оно што ми припада од папира. Ја сам сигуран да он зна праву истину и видео сам да му није свеједно што су га довукли на конференцију да покрива њихове лажи”, истакао је Ђурић.

Он је казао и да је сигуран да је његов отац могао још да поживи с њим и унуцима које би му подарио у будућности, а коментарисао је и јучерашње тврдње министра Лончара да његовом оцу није био потребан респиратор

“Довољно је бити писмен и прочитати да је човек чекао респиратор и да га није дочекао, а све у јеку вести да ми имамо респираторе и да их поклањамо”, казао је Петар Ђурић и најавио да ће правду потражити на суду.

Невена Димитријевић   Нова рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар