Почетна » Пљачка године се наставља, Нови Сад на води мере геометри

Пљачка године се наставља, Нови Сад на води мере геометри

од admin
0 коментар

 

“Дајем реч, уколико држава не реагује на “премеравање” Шодроша од стране Галенса, тражићу кривичну одговорност републичког тужиоца Загорке Доловац и начелника ПУ Нови Сад Слободана Малешића. Ко ове поступке прећути и одћути помаже у извршењу кривичног дела”.

Локалне власти ову информацију до сада, тврди Радио 021, нису ни демантовале ни потврдиле, већ су углавном наводиле да је у току израда регулационог плана за овај део града. План је до сада “мировао” јер ЈВП “Воде Војводине” нису давале сагласност на њега, а очекује се да ће се ово променити јер је недавно за директора овог предузећа постављен донедавни заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић.

У Новом Саду од октобра организатори акције “Нови Сад на води? Види, гари, не може!”, коју чини неколико невладиних организација и опозиционе партије, петицијом скупљају потписе против идеје да се на Шодрошу насип помери у корито реке и више стотина хектара претвори у грађевинску зону, где би Галенс изградио стамбено пословни комплекс који би укључиовао и солитере и хотел.

Ана Лалић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар