Почетна » ПОЧЕЛА ЦЕНЗУРА НА ИНТЕРНЕТУ?! Укидају „ју тјуб“ налоге без адекватног образложења, на мети новинари!

ПОЧЕЛА ЦЕНЗУРА НА ИНТЕРНЕТУ?! Укидају „ју тјуб“ налоге без адекватног образложења, на мети новинари!

од admin
0 коментар

У току претходног и данашњег дана укинуто је више налога на „Ју тјубу“ која су регострована на новинарке портале или имена која се баве било каквим новинарским радом.

Регистровани корисници су на својим мејл адресама примили обавештење да се крше услови коришћења као и да у видео материјалима има насиља.

На многим налозима видео снимци нису отпремљени више месеци па и година, па се поставља питање зашто се након толиког времена укидају. Мора се напоменути и да на појединим каналима је било видео материјала од општег културног добра, а да ни за један снимак није стигло претходно упозорење да видео садржи непожељан садржај. Такође, без обзира на културно-образовне садржаје сви канали су сто постотно укинути а не појединачни снимци.

У обавештењу од стране „Ју тјуба“ нису послати линкови на којима можете упутити жалбу. За сада је познато да су укинути канали Жиг Инфа, Глобал Медија Планета (чак и приватни-лични канали), као и многи други. Оштећени корисници ће се обратити заједничким дописима релеватним међународним институција како би се објаснило зашто се укидају канали који су поштовали „услове коришћења“ ове друштвене мреже и који су служили изричито за информасање грађана.

Жиг Инфо и Глобал Медија Планет

Можда ти се свиди

Оставите коментар