Почетна » Погледајте како изгледа “срушени” објекат на Панчићевом врху

Погледајте како изгледа “срушени” објекат на Панчићевом врху

од admin
0 коментар

 

Иако је из министарства грађевине званично најављено да је рушење почело, грађевински радници које ангажовала инвеститорка Снежана Митковић, заправо су имали задатак да објекат преуреде како би изгледао као да је монтажни, а за који је инвеститорка првобитно и добила дозволу.

Евидентно је да је површина објекта који је имао 1.000 квадрата смањена, али објекат је обложен дрветом како би изгледао као привремено монтажни. Уствари, иза дрвета, крију се тоне армираног бетона.

Уместо рушења, како то закон налаже, легализован је нелегални објекат на Панчићевом врху, саграђен у заштићеном подручју Националног парка Копаоник.

Застакљени доњи део објекта је остао нетакнут, док је горњи спрат добио неку врсту дрвеног крова, на којем се чак види и димњак. И лаику би било јасно да би овај угоститељски објекат могао да се активира у сваком тренутку.

Министарство грађевине је само неколико дана након што га је преузео нови министар Томислав Момировић, саопштило да их је инвеститорка бесправно изграђеног објекта на Панчићевом врху Снежана Митковић обавестила да је наставила радове на уклањању објекта.

 

Министарство грађевине и даље није саопштило да ли је грађевински инспектор изашао на терен и проверио шта се дешава са нелегалним објектом на Панчићевом врху као и због чега овај објекат није у потпуности уклоњен. Од обећања бившег министра полиције Небојше Стефановића да ће нелегални објекат на Панчићевом врху бити срушен до последње цигле, прошло је годину и по дана. И бивша министарска грађевине Зорана Михајловић је изјављивала да нелегални објекат, изграђен на Панчићевом врху на Копаонику не може да остане на том месту и да је само питање времена када ће бити срушен.
Али, не само да остао, већ је спреман и за будуће госте. Подсећања ради, грађевинска инспекција министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у надзору који је спроведен још 20. новембра 2017. године утврдила је да је изграђени објекат “армирано-бетонске конструкције”, од око 1.000 квадрата.

Министарство грађевинарства издало је тада решење о рушењу 24. јануара 2018. године. Али, објекат под називом
“Врх 2017” није срушен, већ је отворен и то у јеку те зимске сезоне. Представници надлежних институција месецима нису реаговали на бесправну градњу. Ни министарство одбране никада није реаговало на ову дивљу градњу, иако је реч о стратешки важној позицији, у близини војних објеката и административне линије.

Милан Марковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

four × 5 =