Почетна » Појавиле се прве трешње у продаји

Појавиле се прве трешње у продаји

од Други Пишу
0 коментар

Иако им је сезона још увек далеко, прве трешње су нашле своје место на београдским пијацама и по гондолама маркета. Иако смо навикли да воће ван сезоне уме да кошта доста скупље, чини се да су овај пут, продавци превазишли сами себе.

На Инстаграм страници „Сав тај Балкан“ појавила се слика настала у једном од београдских маркета, а на којој се налази кутија са трешњама. Оно што је све изненадило, јесте цена једне од омиљених посластица и старих и младих. Наиме, ако желите да купите килограм трешања, ваш новчаник ће бити „олакшан“ за скоро пет хиљада динара.

 

Тачније, 4.850 динара за килограм. Управо та цена, послужила је администраторима странице да се мало нашале, па су у опису навели како су трешње скупље чак и од бифтека, а све вероватно у духу предстојећег празника љубави, 14. 2.

„Мислио сам ако си слободна касније да те водим да једемо трешње на комад – као идеалан позив за дејт. Оно, какви бифтек, какви пице и пасте, само скупо.“, пише у опису фотографије, која је за кратко време постала вирална на друштвеним мрежама.

Управо та сума, послужила је корисницима да изразе своје чуђење будући да је ова цена, ипак мало превише новца за килограм једног од најпопуларнијег воћа у Србији. Наиме, неколико њих је навело како за те паре могу да ручају са породицом у ресторану, а било је и оних који су са неверицом коментарисали како је потребно додати још две хиљаде и онда купити метар дрва.

„Можеш и тридесет већих, кад је Бег био циција“, гласио је један од коментара на подељеној објави.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар