Почетна » Покренута петиција „Правда за Николину“ – да више нико не погине на пешачком прелазу

Покренута петиција „Правда за Николину“ – да више нико не погине на пешачком прелазу

од Други Пишу
0 коментар

Родитељи девојчице из Крагујевца Николине Јанковић (13), која је задобила смртоносне повреде од ударца аутомобила у тренутку док је прелазила пешачки прелаз, покренули су онлајн петицију, којом траже павду за своју ћерку, али и све друге пешаке који су настрадали на исти начин. Петицију је за шест дана потписало више од 8.000 грађана.

Родитељи трагично настрадале девојчице из Крагујевца, у тексту петиције подсећају да је за месец дана, на путевима у Србији погинуло петоро деце на пешачким прелазима и питају се колико ће времена проћи до следеће трагедије.

Николинини родитељи петицијом апелују на правосудни систем, да починиоци тешких кривичних дела у саобраћају, буду у притвору до окончања кривичног поступка, а не само 48 сати. Указују да бахати возачи, после изласка из притвора од 48 сати, могу да понове исто кривично дело и као такви, наводи се у петицији, представљају ризик за безбедност у саобраћају.

,,Ово је правда за сву децу и све пешаке чији су животи прекинути, а кривци због оптерећености суда одслужење казне чекају на слободи. Петиција се односи на све пешаке настрадале на пешачким прелазима. Николина из Крагујевца, Мелиса из Новог Пазара, Давид из Сомбора, Максим из Обреновца…сви су преминули у последњих месец дана и тражимо правду за све њих‘‘, наводи се у петицији.

Николина Јанковић (13) оборена је на пешачком прелазу 7. децембра прошле године, када се враћала из школе, а због тешких повреда главе и грудног коша, преминула је три недеље касније у УКЦ Крагујевац.

Онлајн петицију коју су покренули Николинини родитељи можете потписати овде.

Александра Петровић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар