Почетна » Пољопривредници предали захтеве министарству, очекују одговор до краја недеље

Пољопривредници предали захтеве министарству, очекују одговор до краја недеље

од Други Пишу
0 коментар

Представници Иницијативе за опстанак пољопривреде, који окупљају преко 2.000 пољопровредника, предали су Министарству пољопривреде своје захтеве.

Међу захтевима је да откуп пшенице, производене у Србији, буде по минималној цени од 45 динара са ПДВ, а цене сунцокрета и соје да буду у складу са ценама у региону.

Затим, траже ослобађање од акцизе за дизел гориво на свим бензинским пумпама по 100 литара по хектару.

Такође, пољопривредници су тражили повећање подстицаја у сточарству, заштиту домаћих повртара и воћара од неконтролисаног увоза и директна давања по хектару, у износу од 300 евра по хектару.

Из иницијативе су поручили да ће, уколико се министарство до краја радне недеље не огласи о захтевима, током викенда имати састанак на којем ће одлучити који су даљи кораци.

Корпа са пшеницом, кукурузом и сунцокретом за министра

Представници Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије донели су министру пољопровреде корпу са пшеницом, кукурузом, као и сунцокретом, како би показали како им изгледа род после суше. То је и један од разлога због којег је један од захтева субвенција.

„Ево сада преко медија им поручујемо да имају рок до петка да се изјасне. Након тога имаћемо састанак уколико не добијемо одговор и одлучићемо даље на који начин настављамо борбу“, рекао је за Н1 Вукашин Баћина, председник Иницијативе.

Марија Комазец   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × two =