Почетна » Пољопривредници тракторима блокирали пут Панчево – Београд, возила пропуштају на сваких пола сата

Пољопривредници тракторима блокирали пут Панчево – Београд, возила пропуштају на сваких пола сата

од Други Пишу
0 коментар

Пољопривредници који данас протестују у више градова Србије, блокирали су пут Панчево-Београд код Рафинерије нафте, рекао је члан Удружења „Наше млеко“, Дејан Трајковић.

Он је за Бету рекао да је раскрсница код панчевачке Рафинерије нафте делом блокирана тракторима, а делом људством, јер је полиција успела да спречи потпуну блокаду.

„Блокирали смо раскрсницу Првомајске улице и Жарка Зрењанина делом тракторима којих на протету има око 100, а делом људством јер је стигла полиција и спречила да је потпуно искључимо из саобраћаја“, рекао је Трајковић.

Додао је да се возила пропуштају на сваких пола сата и да ће до решења захтева остати на том путу.

Пољопривредници траже повећање субвенција по хектару обрадиве површине са 9.000 динара по хектару на 300 евра, да премија за литар млека уместо 15 буде 20 динара.

Они траже минималну откупну цена млека од 78 динара по литру, да се на дизел не обрачунавају акциза и ПДВ, да се уведе прелевман (заштитна такса) на млечне производе који се увозе из Европске уније и држава потписница споразума ЦЕФТА, као и да се субвенција по крави од 30.000 динара увећа за 10.000 динара.

Poljoprivrednici blokirali ulaz u Pančevo Foto: Nova.rs

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар