Почетна » Помозимо Срђану слањем 90 на 2407

Помозимо Срђану слањем 90 на 2407

од Други Пишу
0 коментар

Срђану је потребно да се угради још један шант али сада на левој страни мозга.

Како наводи фондација Хуманост без граница, Срђан Јовановић из Кузмина је у протеклих месец дана два пута био у Турској због трансплантације матичних ћелија. Први пут су му извадили крв за анализу али је установљено да има повећано згрушавање крви и да није спреман за трансплантацију. Заједно са мајком морао је да се врати у Србију са предлогом да му се коригује терапија за епилепсију. Неуролог му је смањио дозе лекова и укинуо је лек Кепра а увео је нови лек, Сабрил. Након две недеље Срђан је поново отишао у Турску али је морао да уради додатне анализе. Ишао је на прегледе код неурохирурга, гастроентеролога и хематолога и једино је неурохирург био против трансплантације. Разлог је зато што је лева страна Срђановог мозга пуна мождане течности, која притиска мозак и због чега је саветовано да се уради уградња још једног шанта али на левој страни мозга. Операција је заказана за 5. фебруар.

Иначе, Срђан је превремено рођена беба. Због крварења на мозгу, 3 на 4 степен, уграђен му је ВП шант (уређај који се користи за ублажавање прекомерног притиска на мозак).

Годину дана касније, на прегледу код неурохирурга откривене су му две цисте на мозгу, које су биле пред пуцањем. Срђан тада остаје у болници на хитној операцији. Након месец и по дана пуштен је на кућно лечење. Шест месеци након операције доктори га упућују на физијатра. Због престанка покрета десне руке и ноге, Срђан добија дијагнозу церебралне парализе и епилепсије.

Срђан свакодневно вежба, како би бар мало напредовао!

Да би Срђан проходао неопходна су му средства за уградњу шанта, матичне ћелије, физикалне терапије, операције у земљи и иностранству, логопедске и дефектолошке третмане, бањско лечење, ортопедска помагала, путне трошкове и за апотеку.

Породица није у могућности да финансира лечење па овим путем позивамо све људе добре воље да помогну Срђану да прохода, тако што ће преко ФОНДАЦИЈЕ – хуманост без граница, послати СМС са бројем 90 на 2407. Уплате за помоћ у лечењу могу се извршити и на динарски и девизни рачун корисника и путем Е-донирај интернет плаћањем платним картицама из целог света, као и преко ПаyПал-а

Цена СМС-а износи 200 динара. ПДВ се не наплаћује. Могућност слања СМС-а имају корисници МТС-а, Yеттел, А1 и Глобалтел мреже.

Помозимо Срђану!

СМС: 90 на 2407

Динарски рачун: 160-471457-62

Девизни рачун: 00-540-0002179.5

ИБАН: РС35160005400002179590

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Скенирај и донирај: NBS IPS QR код

Фондација Хуманост без граница

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар