Почетна » Поново невреме у Хрватској: Олуја чупала стабла, у Загребу заустављан саобраћај

Поново невреме у Хрватској: Олуја чупала стабла, у Загребу заустављан саобраћај

од Други Пишу
0 коментар

Хрватску је погодила нова олуја. Снажно невреме које је чупало стабла прошло је кроз Истру и Кварнер, а стигло је и до Загреба. У ауто кампу у Новиграду је повређена једна особа.

У Загребу је падала јака киша, грмело и севало, дувао је и јак ветар.

Жупанијски центар 112 Загреб примио је више од 300 дојава грађана о последицама невремена праћеног јаком кишом и ветром на подручју Загреба и Загребачке жупаније.

Воз Загреб – Дуга Реса стао је због олује код Хрватског Лесковца, путници кажу да су стабла пала на пругу испред и иза њега.

 

Дојаве су се већином односиле на срушена стабла, кварове на електричним и телекомуникацијским водовима те већу количину воде на путевима. Обавештене су све надлежне службе, које су упућене на терен, објавила је цивилна заштита.

Јако невреме у Истри и на Кварнеру, повређена једна особа

Снажно невреме захватило је око 16 сати шире ријечко подручје, те је ветар срушио много стабала и грана, али и једну од дизалица на контејнерском терминалу Брајдица.

 

Дизалица се срушила покрај брода који се налазио на терминалу. Према првим информацијама с терена, стабла су се рушила на саобраћајнице, оштећујући аутомобиле у Вуковарској улици, на Шкурињама, пред Арт-кином на Брајди су одломљене гране пале на плочник, оштећен је кров Основне школе Срдочи.

Према тренутним информацијама једна особа повређена је у Новиграду.

Упозорење је послала и Хрватска горска служба спашавања.

Нова јака олујна ћелија стигла је у Словенију преко Италије. Италијански медији јављају о последицама снажне олује која је погодила северни део Ломбардије. Друштвене мреже преплавиле су фотографије града величине тениских лоптица, а на североистоку Милана снимљен је мањи торнадо.

Foto N1 Zagreb/Sendi Smoljo

Н1 Загреб

Можда ти се свиди

Оставите коментар