Почетна » Попијте кафу 5. децембра и пружите Мињи шансу за живот

Попијте кафу 5. децембра и пружите Мињи шансу за живот

од admin
0 коментар

 Акцији, која је планирала за 5. децембар, одазвало се преко 100 угоститеља широм Србије и Републике Српске. Ови објекти се, иако су тренутно у тешкој финансијској ситуацији због пандемије коронавируса, нашли начин да помогну малој Мањи и отворили своја врата за људе великог срца.

 

Број кафића који су на списку оних где можете попити “хуманитарну кафу”, сваким даном је све већи, а надамо се да ће се акцији одазвати што већи број грађана.

Кафу грађани “могу платити” и слањем поруке сбројем 845 на 3030 и на тај начин помоћи малој Мињи.

 

Подсетимо, Миња Матић болује од спиналне мишићне атрофије (СМА) и то од најтежег облика – тип 1. Болест је тешка и прогресивна, у најранијој фази изазива атрофију великих мишића, а касније и других органа чиме се постепено губе основне животне функције.

Мињина плућа нису довољно развијена, па јој дисање олакшава целодневно ношење апарата који јој помаже да лакше дође до даха, а због крхог здравља, свака прехлада, за њу би могла да буде кобна.

Једина нада за излечење је у скупој генској терапији леком Золгенсма коју Миња може да прими у Америци. Захваљујући хуманости људи у целој Србији, али и ван граница наше земље, од потребних 2,4 милиона долара, до сада је на Мињин хуманитарни рачун уплаћено око 1,5 милиона.

До терапије која Мињи значи живот, неопходно је у што краћем року прикупити још око 900.000 долара. Зато, помозимо сви Мињи да победи у овој борби.

Данило Савић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар