Почетна » Посао возача камиона је све плаћенији

Посао возача камиона је све плаћенији

од Други Пишу
0 коментар

Пре 5 година возачима камиона у Европи је плата била 1.500 еура. Данас зарађују око 2.500 еура месечно.

Српски возачи одлазе у Европу да раде

Возачи из Србије и БИХ већ последњих 10 година одлучују да посао потраже изван граница, у Европској Унији. Али претходне године је одлазак „експлодирао“. Поједине ауто-школе у Србији су имале најјачу годину до сада по упису нових кандидата за Ц и ЦЕ категорију.

Које земље су популарне?

Наши возачи највише одлазе у Немачку, Словенију и Мађарску. И у последње време је све актуелнија Чешка. Иако је у Америци већа плата него у Европи, доста тешко се добија радна виза, тако да возачи углавном се пре одлучују за Европу.

Колико траје процедура до посла?

Трајење процедуре зависи од избора земље и фирме за коју ће возачи радити. На сајту хттпс://www.фригобригада.рс/ можете сазнати све потребне детаље везане за посао возача камиона у Европи.

Једна од компанија у којој се запошљавају Српски возачи је и ГАРТНЕР ГРОУП. Једна од највећих транспортних фирми у Европи која постоји преко 100 година.

Ајнија Балтић, дугогодишњи возач, саветује људима да је најважнији сам почетак. И фирма у којој ће добити адекватну почетну обуку, како би се припремили за рад по Европи.

Бобан Николић, дуго је радио као возач у Србији, а онда се запослио у међународној шпедицији. Сада вози у компанији Синделар Спедитион. Саветује новим возачима да је важно пре свега да имају јасан циљ због кога су дошли да раде.

Василије из канцеларије ФРИГО БРИГАДА наводи да је 2022. година била рекордна по броју нових возача којима су помогли око посла.

Како се запослити као возач камиона?

„Ми помажемо возачима камиона око комплетне папирологије и процедуре до самог посла. Значи, возач са ЦЕ категоријом нас контактира, ми му потом припремимо апсолутну сву документацију. Обезбедимо му радну визу, КОД95 лиценцу, и све што је потребно како би се запослио у Европи“, истиче Василије.

„Сви људи који су заинтересовани за посао возача у Европи, могу прво да посете наш wеб сајт ФРИГО БРИГАДА и ту ће се најбоље информисати. Са тим знањем могу и сами да прирпеме сву папирологију и документацију, или да нам се обрате за помоћ“, каже Василије.

 

Занимљиво је да је све више људи који мењају своја занимања и постају возачи у међународној шпедицији. Тако да данас на путевима Европе све чешће имамо правнике, наставнике, мајсторе итд. Висока зарада у овом послу је привукла многе људе, и могућност да обезбеде боље услове живота породицама.

ПР текст/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар