Почетна » После ЕПС-а и Пошта најављује прелазак у акционарско друштво: „Бићемо гигант као Телеком“, каже Зоран Ђорђевић

После ЕПС-а и Пошта најављује прелазак у акционарско друштво: „Бићемо гигант као Телеком“, каже Зоран Ђорђевић

од Други Пишу
0 коментар

Вршилац дужности директора Јавног предузећа Поште Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас да се Пошта трансформише у акционарско друштво да би много боље функционисала и прилагодила се новим тржишним околностима.

„Једна нова компанија која ће сутра израсти из ове компаније требало би да буде један велики гигант као што је Телеком, огроман потенцијал за нашу земљу“, рекао је Ђорђевић за РТС.

Према његовим речима, пре седам или осам месеци је имао први озбиљан разговор на тему трансформације Поште у акционарско друштво.

„Жеља и моја и министра финансија је да одрадимо то на најбољи могући начин, да покажемо како то изгледа. Пошта Србије се трансформише да би много боље функционисала, да се прилагоди новим тржишним околностима и да буде модерна компанија“, рекао је Ђорђевић.

Он је указао да ће раднике то најмање да оптерети, више руководство, Владу, јер постоји много сегмената које треба да се ураде, од стратешких докумената, нормативно-правних аката, реорганизације, систематизације, вредновања посла, технологије и дигитализације.

На питање да ли постоји могућност приватизације, Ђорђевић наводи да сматра да не.

„Када се трансформише држава ће бити 100 одсто акционар. Ова трансформација се дешава по узору на друге западне земље као што су Аустрија. Ми смо гледали Немачку, Словенију и Аустрију. Видите да те поште, све велике поште, ниједна није приватизована. То је велики потенцијал у рукама државе, јер је важна за функционисање земље“, напоменуо је Ђорђевић.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар