Почетна » Матић: Постоје сведоци да је Симоновић тражио паљење куће Милана Јовановића

Матић: Постоје сведоци да је Симоновић тражио паљење куће Милана Јовановића

од admin
0 коментар

Месец дана пре него што је Јовановићу запаљена кућа, дивљачки је претучен главни уредник портала Жељко Маторчевић. Истрага случаја није дала никакве резултате, а касније смо сазнали и зашто, јер је локална полиција имала своје учеснике у том догађају, рекао је Матић за Данас.

Он је оценио да не би било локалног прикривања, а сигурно би била испитана и улога председника општине да је ту истрагу, уз полицију Гроцке, водио и специјализовани тим за брзе истраге дела против новинара.

Матић је констатовао да тренутно не постоје услови и окружење за слободан и безбедан рад новинара у Србији.

„Тренутна атмосфера у друштву, када је у питању безбедан рад новинара, затрована је некажњивошћу за говор мржње и претње. Тиме што такав говор није уопште или довољно кажњаван, створен је утисак да је све дозвољено, чак и пожељно у вербалним обрачунима“, указао је он.

Према мишљењу Матића, у самом центру се налази политичка и друштвена елита, која диктира снагу и обим ниподоштавања, вређања, дискредитовања новинара и медија који се баве истраживачким новинарством, „или су политички прочитани као део супротног табора“.

 

(danas, fonet, n1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар