Почетна » ПОТВРЂЕНЕ СУМЊЕ СКАНДАЛОЗНОГ ПРЕКИДА ЕМИСИЈЕ! Огласио се директор кабловског оператера: НЕКО ЈЕ ЗВАО МОЈЕ РАДНИКЕ!

ПОТВРЂЕНЕ СУМЊЕ СКАНДАЛОЗНОГ ПРЕКИДА ЕМИСИЈЕ! Огласио се директор кабловског оператера: НЕКО ЈЕ ЗВАО МОЈЕ РАДНИКЕ!

од admin
0 коментар

 

Директор локалног кабловског оператера Цитy Сервис Зоран Радојковић изјавио је за портал Раскрикавање да је неко звао његове раднике са молбом да сами прекину сигнал, али да су они то одбили.
 
Радојковић, међутим, није могао да прецизира од кога је стигао тај захтев.
 
„Шта да вам кажем. Очекујете од мене да је то кажем, а све знате“, рекао је он.
 
Неколико минута пре почетка емисије „Живот прича“ на ТВ Прва у којој је Марија Лукић из Бруса сведочила о сексуалном злостављању од стране председника општине Брус Милутина Јеличића Јутке, мештанима те општине нестао кабловски сигнал.
 
Дом културе у Брусу је од 10 сати увече био једини без струје, све до ујутру, а директор кабловског оператера Радојковић навео је да на памти да се то икада десило за 15 година колико тај оператер користи просторије те установе.
 
„Нисмо имали никаквих проблема већ 15 година, то је подземни кабл, нестанци напајања се ретко ретко када дешавају. Деси се да дође до прекида сигнала ако у у целом граду нема струје, па онда и код нас. Не памтим да је само Дом културе остао без струје“, рекао је он за Раскрикавање.
Он је испричао и да је током вечери примио бројне позиве од незадовољних корисника којима није било јасно шта се дешава и зашто су остали без интернета и телевизије.
 
„Замислите како је мени било кад су ме позивали људи, било је и увреда… Пробали смо да сазнамо у Дому културе шта се дешава, да ли је пала склопка или нешто слично, рекли су да не знају шта је, али да не могу пре јутра да реше проблем, тако да је сигнал стигао око пола шест ујутру“, рекао је Радојковић.
 
Удружење новинара Србије (УНС) тражи хитну истрагу и расветљавање свих околоности прекида кабловске телевизије у време емисије ТВ Прва „Живот прича“ и подсећа да је чланом 149 Кривичног законика за спречавање или ометање емитовања телевизијског програма запрећена казна затвора до годину дана и позива надлежне да хитно утврде ко стоји иза овог инцидента.
 
Независно удружење новинара Србије (НУНС) саопштило је да је шокирано саботажом којом је грађанима Бруса и околине онемогућено да гледају емисију „Живот прича“ чија тема је била сексуално узнемиравање Марије Лукић од председника општине Брус.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

seven + 20 =