Почетна » Повратак БК телевизије

Повратак БК телевизије

од admin
0 коментар

Данашњом предајом Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) конкурсне документације и апликације за добијање дозволе за национално емитовање ТВ програма, менаџмент РТВ БК Телецом је најавио званичну намеру за повратак ове телевизије.

Како се наводи у саопштењу, визија нове РТВ БК као будућег националног емитера, утемељена је на квалитетима и традицији широко прихваћеног и високо друштвено рангираног програма прве РТВ БК Телецом. Та је телевизија у пуном програмском капацитету показала врхунску друштвену одговорност и способност приватне медијске компаније, да реализује своју мисију друштвеног едукатора и усмеривача, у периоду сложених и трусних историјских догађања у Србији од 1994. до 2006. године.

РТВ БК Телецом је у тим годинама, емитујући информативни програм по највишим светским новинарским и продукционим захтевима, уз престижни колаж сопствених програмских емисија, филмског, серијског, културног, забавног и спортског програма, поставио телевизијске стандарде који ни до данас у Србији нису превазиђени. Грађани Србије се добро сећају и најбоље знају, колико су били ускраћени и оштећени гашењем прве праве породичне телевизије у нашој земљи. Тим бруталним чином су и стотине младих професионалаца новинара, инжењера и техничара, који су тада стварали и креативно профилисали РТВ БК Телецом и стицали своју личну афирмацију, заустављени у свом напредовању и остали без посла.

„Противзаконто и насилно уништавање телевизије отворених очију 2006. године, како је међу грађанима РТВ БК Телецом био широко и са симпатијама препознаван, остаје као сведочанство једног од најтежих инцидената примене отворене силе према електронском медију у савременој Европи. Таквим поступањем тадашња власт је показала, да је ради остваривања сопствених политичких и личних интереса спремна да разори и уништи чак и телевизију, која је посебно неговала патриотске, историјске и традиционалне вредности и била пример међунационалне и међурелигисјке толеранције“, пише у саопштењу.

У предатом програмском плану апликације РЕМ-у за добијање националне фреквенције нова РТВ БК потврђује своје опредељење, да ће као национална телевизија која поштује хумане, породичне, традиционалне, религијски толерантне, културне, образовне и патриотске принципе, допринети унапређењу поставке друштва боље, срећније и богатије Србије будућности. Такво ново светло на медијском небу Србије недостаје.

БК Група основана и у власништву породице Карић, са својим прворазредним вишедеценијским пословним резултатима и угледом као призната чланица скупа 100 најуспешнијих светских компанија, подржаваће нову РТВ БК да у реализацији овога пројекта окупи најталентованије младе стручњаке и доказана имена из области журнализма, продукције, мултимедија и нових технологија како бии грађани Србије добили прилику за реалним информисањем и схватањем садашњице, а најмлађе генерације и оне које тек долазе могућност да стекну бољу слику о свом наслеђу и шансу да раде, граде и рађају.

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eight − seven =