Почетна » ПОЖУРИТЕ: Још месец дана за замену папирне возачке дозволе

ПОЖУРИТЕ: Још месец дана за замену папирне возачке дозволе

од admin
0 коментар

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић каже да 200.000 грађана још увек нема нови документ

Према неким проценама, око двеста хиљада грађана још није заменило стару папирну возачку дозволу за нову пластичну, а коначан рок да то обаве је 10. јун, подсећа и данас директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић.

Претходно је рок био 10. јун 2014, међутим, али је касније продужен до овог 10. јуна, сто значи да би их 200.000 грађана у наредних месец дана требало да обаве замену папирне за пластичну дозволу.

Окановић упозорава да је казна за возаче који са старомдозволо буду затечени у вожњи од шест до 20.000 динара, плус два казнена поена, ако је прошло мање од шест месеци од дана када је дозвола истекла, док, уколико је за дужи период казна 15 до 30.000 динара, плус пет казнених поена и три месеца забране управљања возилом.

Окановић каже да немају разлога за бригу возачи који у неком дужем периоду нису продужили дозволу, јер, напомиње, реч је о формалности, што знаци да нико неће остати без дозволе, нити ће морати поново да полаже возачки испит.

Једноставно ће, објашњава, рецимо неко коме је пре 10 година истекла дозвола моћи да оде у полицијску станицу и добиће нову дозволу.

Окановић подсећа и да грађани млађи од 65 година не морају да имају лекарско уверење, осим ако немају нека ограничења од раније.

Дозвола може да се замени у полицијским станицама, а процедура је прилично једноставна, наводи Окановић.

Накнада за трошкове израде возачке дозволе је 255 динара, тој суми треба додати и накнаду за издавање возачке дозволе од 621 динар, као и Републичку административну таксу од 700 динара.

Танјуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар