Почетна » Правда за Добринку: Општина Палилула коначно решила да плати дугове које јој је натоварила

Правда за Добринку: Општина Палилула коначно решила да плати дугове које јој је натоварила

од Други Пишу
0 коментар

Градска општина Палилула и ЈКП Инфостан платиће дуг за инфостан који је Добринка Илић (70) била приморана да плаћа за стан из ког ју је општина иселила 2010. године, наводе из организације „Кров над главом“.

Након што је Добринкина ситуација шокирала јавност у Србији, председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић иницирао је састанак надлежних служби општине и ЈКП Инфостан са Добринком и представницима организације „Кров над главом“.

Челници општине прихватили су да су делом одговорни за то што Добринка годинама није могла да се одјави са адресе са које је исељена и што је годинама плаћала рачуне за инфостан које није направила. Зато су предложили да ЈКП Инфостан направи репрограм дуга који ће општина потом платити, што је ЈКП Инфостан прихватио.

Документа о репрограму и преузимању дуга потписана су у петак, а представници Градске општине Палилула обећали су да ће наредних дана организовати састанак и са правобраниоцем, како би решили и проблем дуга за судске трошкове који је Добринка добрим делом платила, а на који се и даље гомилају камате.

О реализацији овог обећања, јавност ће накнадно бити обавештена.

Из поменуте организације истичу да се надају да ће и друге локалне самоуправе, јавна предузећа и остали велики повериоци у Србији следити пример Градске општине Палилула и почети да се одговорније понашају према грађанима који једва преживљавају под теретом неразумних и нелегитимних дугова.

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар