Почетна » Пре две године првостепено осуђен бивши председник Гроцке Драгољуб Симоновић и други

Пре две године првостепено осуђен бивши председник Гроцке Драгољуб Симоновић и други

На данашњи дан

од Жиг Инфо
0 коментар

Пре тачно две године, Драгољуб Симоновић, бивши председник београдске Општине Гроцка, осуђен је првостепеном пресудом на четири године и три месеца затвора јер је суд утврдио да је наручилац паљења куће новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића у децембру 2018. године у Врчину.

Такође, Други основни суд у Београду изрекао је исту казну и Александру Маринковић који је у бекству, као непосредном извршиоцу за кога је утврђено да је убацио молотовљев коктел у гаражу Јовановићеве куће.

На четири године тада осуђен је Владимир Михаиловић за кога је утвђено да је као посредник пронашао извршиоца овог кривичног дела.

Десет месеци касније, у децембру 2021. Апелациони суд у Београду укинуо је ову првостепену пресуду и суђење вратио на почетак. 20. марта ове године, поновно суђење би требало бити завршено и донета нова пресуда.

Тадашњу првостепену пресуду најбоље је описао новинар Миле Перић из Ваљева следећим речима:

  • Драгољуб Симоновић Сима (бивши радикал, председник општине Гроцка, ОО СНС и генерални директор железница) данас је првостепено осуђен на четири године робије јер је наручио спаљивање куће новинара Милана Јовановића. Далеко од тога да је ствар готова. Под претпоставком да пресуда постане правоснажна, она решава само секундарни али не и примарни проблем који Врчинци, Грочани и новинари Србије имају са Симом, његовим напредњачким јатацима и Вођом.
    Није Сима полудели ромски пироман него је режимски моћник који је покушао брутално заплашити новинара и његовог уредника. Редакција Жиг Инфо извештавала је локалну јавност о баснословним Симиним пљачкама, личном богаћењу, лажним дипломама и системској корупцији у СНС, Железници, Србијагасу и Београду на води.
    Милан је, као прави бивши полицајац, не само вредно новинарски истраживао него је против Симе уредно писао кривичне пријаве и слао их тужилаштву, министарки правде, Вучићу и Брнабићки. Сви су га игнорисали. Сима је њихов човек и напредњак од највишег поверења. Да ствар буде гора, банда је Сими показала кривичне пријаве пре него што их је сакрила и тиме га практично охрабрила да крене малтретирати и застрашивати грочанске новинаре.
    Миланове кривичне пријаве никада нису процесуиране, а морале су. Мораће Сима одговарати и за ноћну сачекушу и батинање Милановог уредника, Жељка Маторчевића. Мораће због прикривања кривичних пријава одговарати тужилаштво, као и одговорни у највишим властима и Агенцији за борбу против корупције. Сима, његови сарадници и наследници у СО Гроцка мораће бити санкционисани за комунално малтретирање двојице новинара: за искључивање струје, воде, канализације.
    Када све то буде, тек тада може бити мира у Врчину, Гроцкој и међу новинарима Србије. Није Симу његова Зорица охрабрила да запали МиИанову кућу и пребије Жељка, него су Ана, Александар и напредњачки башибозук, написао је те 2021. Миле Перић.

Више од четири године након паљења куће колеге Јовановића, стање у Гроцкој је мање-више исто као и у опису новинара Перића.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар