Почетна » Председник синдиката у „Фалк Ист-у“ нападнут током штрајка: Добио и претње смрћу и паљењем куће

Председник синдиката у „Фалк Ист-у“ нападнут током штрајка: Добио и претње смрћу и паљењем куће

од Други Пишу
0 коментар

Удружени синдикати Србије „Слога“ са великом забринутошћу обавештавају јавност о озбиљном инциденту који се догодио данас у Књажевцу, када је Урош Савић, председник синдиката Слога у „Фалк Ист-у“, нападнут од стране Милана Златковића, познатог под надимком „Штрока“.

Према службеној белешци датој полицији, Златковић је физички насрнуо на Уроша Савића, изрекавши претње упућене њему и његовој породици. Напад се догодио за време штрајка који је у току у „Фалк Ист-у“. Златковић је упутио озбиљне претње, укључујући и тврдње да зна где Урош Савић живи, претио његовој породици, те да ће му „разбити главу“ и „запалити кућу“.

Напад на Савића ескалирао је до те мере да је Златковић покушао да га прегази својим аутомобилом, након чега је Савић морао затражити хитну медицинску помоћ, наводи се у саопштењу „Слоге“.

Удружени синдикати Србије „Слога“ најоштрије осуђују овај напад, који представља нову и алармантну димензију насиља над радницима у Србији. Насртаји, претње и покушаји застрашивања радника који се боре за своја права су неприхватљиви.

„Позивамо надлежно Тужилаштво у Књажевцу и полицију да хитно предузму одговарајуће мере како би се истражио овај инцидент и обезбедило да одговорни буду приведени правди“, наводи се у саопштењу и додаје:

„Насиље и застрашивање радника који се боре за праведне услове рада и поштовање њихових права не сме бити толерисано у нашем друштву. Очекујемо да надлежне институције одговоре на овај напад одлучно и у складу са законом.“

Случај напада је јуче у 20.30 часова пријављен надлежној полицијској станици у Књажевцу и затражена је заштита полиције због претњи паљењем куће.

Falk Ist Knjaževac Foto: Miljko Stojanovic/Danas

Дуња Марић     Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар