Почетна » Представа „Разговори и кружни апсурди“ премијерно у АКЦ-у „Полигон“ у Косјерићу

Представа „Разговори и кружни апсурди“ премијерно у АКЦ-у „Полигон“ у Косјерићу

од Други Пишу
0 коментар

Новоформирано аматерско позориште из Косјерића прву премијерну представу „Разговори и кружни апсурди“, по тексту Душка Радовића, извешће 28. маја од 20 часова у Алтернативном културном центру “Полигон” у овом граду. Из удружења К-тоwн гроуп чији је и алтернативни културни центар кажу да је циљ да се прошири култура у овом граду, те ће на томе радити и у наредном периоду.

Просторије АКЦ “Полигон” су скоро сређене. Како кажу, остало им је да још замене улазна врата, да набаве неколико техничких ствари и да осликају мурале на спољашњим зидовима. У међувремену, у Косјерићу је формирано аматерско позориште које је у просторијама “Полигон” изводили своје пробе.

“У претходном периоду у просторијама АКЦ Полигон новоформирано аматерско позориште у Косјерићу је одржавало своје пробе, такође имали смо један концерт и снимали смо подкаст о нашим занимљивим суграђанима”, каже Милијана Марић из удружења К-тоwн гроуп.

Она додаје да је овакав центар веома значајан за грађане, јер даје могућност различитим удружењима да ту спроводе своје активности.

“У плану је да се у ‘Полигону’ одрже и еколошке радионице, али и разне друге активности које се тичу културе”, додаје Марићева.

 

За Марију Ранковић, чланицу аматерског позоришта и чланицу удружења “К-тоwн гроуп” представља велику част што ће бити део представе која ће се извести у “Полигону” током ове недеље.

“Велика ми је част да будем људи који желе да прошире културни спектар дешавања у овом граду, радујем се представи и позивам све који су заинтересовани да дођу да се дружимо”, наводи Ранковићева.

Иначе, аматерско позориште почело је са радом почетком ове године, те броји неколико чланова, углавном су омладинци, али има и студената и професора у школи.

 

Медиа & реформ центар Ниш

Можда ти се свиди

Оставите коментар

18 − 9 =