Почетна » Представници УНС-а са председником Општине Гроцка разговарали о нападу на Маторчевића и условима за рад медија

Представници УНС-а са председником Општине Гроцка разговарали о нападу на Маторчевића и условима за рад медија

од Други Пишу
0 коментар

Председник Општине Гроцка Драган Пантелић разговарао је данас са представницима Удружења новинара Србије (УНС), чланом Управе Душаном Албијанићем и генералним секретаром Нином Брајовићем и уредником портала Жиг инфо Жељком Маторчевићем о случају напада у ком је Маторчевићу разбијена јагодична кост, а нападачи остали неоткривени.

Такође, речи је било о условима за рад медија и могућности да се медијски конкурс издвоји и распише независно од конкурса за пројекте из области културе, уметности и спорта.

Председник Општине Гроцка одазвао се позиву УНС-а на разговор и рекао да ће учинити све да побољша услове за рад редакције Жиг инфо и осталих медија.

Представници УНС-а навели су да је обнављање истраге о пребијању Маторчевића и откривање нападача нешто за шта ће се залагати и у оквиру Радне групе за безбедност и заштиту новинара, као и Сталне радне групе за безбедност новинара.

Маторчевића је 9. октобра 2018. године напао мушкарац који га је прво ударио песницом у лице, а затим шутирао док се налазио на земљи. Због сломљене јагодичне кости уредник Жиг инфа провео је недељу дана у болници.

Два месеца након пребијања Маторчевића запаљена је кућа Милану Јовановићу, новинару Жиг инфа. Судски поступак је враћен на првостепено суђење након што је Апелациони суд укинуо пресуду којом је као налогодавац некадашњи председник општине Гроцка и функционер Српске напредне странке, Драгољуб Симоновић, осуђен на четири године и три месеца затвора. Поново се суди и оптуженом за извршење Александру Маринковићу, који је у бекству, као и Владимиру Михаиловићу, који се терети да је посредовао у проналажењу извршиоца.

У разговору су учествовале и Драгана Бјелица, која је једна од две представнице УНС-а у Сталној радној групи за безбедност новинара и Драгана Маторчевић из Жиг инфа.

Унс

Можда ти се свиди

Оставите коментар