Почетна » ПРЕСУДА У ТУРСКОЈ Отета деца се ВРАЋАЈУ У СРБИЈУ

ПРЕСУДА У ТУРСКОЈ Отета деца се ВРАЋАЈУ У СРБИЈУ

од admin
0 коментар

Деца Славице Бурмазовић ускоро ће се вратити у Србију да живе са мајком пошто је, како сазнаје “Блиц”, такву пресуду данас донео судија на суђењу у Турској. Отац, турски држављанин Ејуп Сабри Јунџу који је 18. августа отео децу и одвео их у Турску има рок од 15 дана да се жали.

Како сазнајемо, судија је пред Првим основним судом у Мерсину донео пресуду да се Славицина и Ејупова деца Есма (11), Ајша (10) и Тарик (4) врате да живе у Србију са мајком. Ејуп је након пресуде затражио право на жалбу и има за то рок од 15 дана.

Прво се Тарик изјаснио да жели да живи са мајком Славицом, а потом и обе ћерке. Како сазнајемо, када је судија обавестио Ејупа да деца желе да живе са мајком, он је рекао да то може да разуме.

Прво се Тарик изјаснио да жели да живи са мајком, а потом и обе ћерке.

– Ћерка и син су мали и потребна им је мајка. Нудио сам Славици да долази на сваких 15 дана у Турску о мом трошку и види децу – рекао је Ејуп на суду.

Током суђења саслушани су маћеха и комшинице Јунџуових, а психолог, педагог и социјални радник разговарали су с децом и утврдили, како сазнајемо, да су деца неухрањена, малтретирана и злостављана.

– Кад год смо долазили на Ејупову адресу, никог није било код куће. Није се одазивао на наше позиве – испричала је социјална радница.

Ејуп је прошлог лета децу отео тако што их је без Славицине сагласности одвео на Аеродром “Никола Тесла” прошао пограничну полицију и одлетео за Турску. Од тада Славица покушава да врати децу. Трећи основни суд у Београду донео је привремено решење по којем се старење над децом поверава Славици до правоснажносзти поступка. Министарство спољних послова обавестило је наше и турско министарство правде о отимици.

Славица Бурмазовић на све начине већ месецима покушава да врати децу у Србију.

Трећи основни суд у Београду донео је привремено решење по којем се старање над децом поверава Славици до правоснажности поступка. Министарство спољних послова обавестило је наше и турско министарство правде о отмици.

М.Т.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × 2 =