Почетна » ПРЕВАРАНТ Ово је човек који је туристе оставио без летовања и новца

ПРЕВАРАНТ Ово је човек који је туристе оставио без летовања и новца

од admin
0 коментар

Полиција је јуче ухапсила Ненада Филиповића, директора туристичке агенције Унико који је, у сарадњи са Ненадом Ристићем преварио стотинак туриста и побегао са више од 32.000 евра.

Филиповић је ухапшен у свом стану и није се опирао, а одређено му је задржавање у полицији од 48 сати, док се још трага за Ристићем, за кога се верује да стоји иза ове преваре, јер је пре две године на сличан начин преварио 170 туриста.

И док је српске туристе који су се обратили његовој агенцији ове године оставио без летовања и без новца, Филиповић је позицију директора агенције, чини се, добро искористио. Само један поглед на његов Фејсбук профил разјарио би преварене грађане, јер међу његовим фотографијама доминирају оне у базенима, на светским трговима и на аеродромима.

Осим тога, само неколико дана пре него што је пшревара откривена, на његов профил постављене су промотивне фотографије хотела у Хургади у коме су туристи мислили да имају уплаћен смештај, што сугеруише да би преварио и нову групу туриста да није ухваћен пре тога.

Преварени путници и даље су у проблему. Полиса осигурања агенције из које би требало да поврате изгубљени новац, вреди свега 40.000 евра.

Министар туризма Расим Љајић изјавио је данас да ће грађани које је власник агенције “Унико травел” Ненад Филиповић преварио, бити обештећени од новца који је агенција морала да уложи као депозит.

– Реч је о 40.000 евра и од тог новца би требало да се обештете грађани. Ми сада утврђујемо тачан број, морамо да видимо списак превара, биће добро ако је то овај број а не већи – рекао је Љајић за Радио-телевизију Србије.

Г. Авалић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

4 × 4 =