Почетна » ПРЕВАРИЛИ МАМЕ Влада Србије и даље наплаћује порез тврди „Бебац“

ПРЕВАРИЛИ МАМЕ Влада Србије и даље наплаћује порез тврди „Бебац“

од admin
0 коментар

Родитељски портал Бебац оштро је осудио чланове Владе Србије, наводећи да нису у стању да испуне обећање дато у децембру прошле године да ће укинути наплату солидарног пореза за труднице и породиље и да ће оштећеним мајкама вратити новац.

Влада Србије је свој закључак пласирала јавности 17. децембра 2015. године, након захтева нашег портала да хитно престану да на превару узимају новац од мајки и наводно стала у одбрану породиља, доневши одлуку да оне буду обештећене, а заправо им и даље наплаћује солидарни порез.

„Читатељкама нашег портала стижу обрачуни и то са датумом од јануара 2016. године“, напоменуо је Бебац, додајући да то није једина обмана породиља.

Подсећа да је још у децембру министар финансија Душан Вујовић рекао да је „закључак Владе Србије да се солидарни порез више не наплаћује довољан за Пореску управу, која је већ припремила начин како ће то бити пропраћено софтвером и процедурама“.

Оштећене породиље не само што су приморане да прикупљају документацију и на шалтерима Пореске управе доказују да их је држава покрала, већ их тамо дочекује образложење да још немају програм по ком могу да им врате новац, навео је Бебац.

Родитељски портал Бебац захтева од Владе Србије да се извини свим мајкама које су обмануте и да се што хитније оспособе локалне пореске управе за рефундирање новца.

 

(n1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар

three × five =