Почетна » ПРЕВОЗЕ СЕ ОВЦЕ, ПЕЧЕНИ ПРАСИЋИ И ПАПАГАЈИ: Готово свакодневно у градском превозу поред Београђана, своје место нађу и необични “путници”

ПРЕВОЗЕ СЕ ОВЦЕ, ПЕЧЕНИ ПРАСИЋИ И ПАПАГАЈИ: Готово свакодневно у градском превозу поред Београђана, своје место нађу и необични “путници”

од Други Пишу
0 коментар

У градском аутобусу на линији 17, који вози од Земуна до Коњарника недавно се нашао и један необичан путник. Наиме, жена је са собом у превоз унела овцу.

Да ли је то била нека шала или нешто друго, необични путник је шокирао остале људе у аутобусу, а фотографија домаће животиње у возилу изазвала је лавину коментара на друштвеним мрежама.

Овај случај узбуркао је духове, па се један од корисника мрежа запитао да ли је овца валидирала карту. Возач није реаговао јер путника са крзном вероватно није видео, ни чуо.

Ово није први пут да се у возилима нађу необични путници, па је, тако, осим паса и мачака, забележено и присуство папагаја, ракуна, па и змија. На Божић је један суграђанин унео и печеног овна у аутобус 511 за Сремчицу, а наводно је пре тога било унето и печено прасе!

Папагај се летос нашао на линији 79, а момак који га је носио био је обучен као гусар.

Толику је пажњу привукао да су се његове фотографије појавиле на готово свим мрежама.

Такође, на трамвајској линији 2 прошле године примећен је ракун, који се возио у крилу свог власника. У току вожње он га је чешкао, што га је вероватно умирило да не скочи из крила, а био је и додатно „обезбеђен“ канапом.

– Иако власници животиња у превозу нису одговарали због неприкладног друштва – Према члану 38 грађани могу унети и пса висине до 40 центиметара, мерено у висини гребена, и мачку, у посебном транспортеру прилагођеном врсти и величини пса или мачке – кажу у Секретаријату за јавни превоз.

– Ово важи у периоду од 9.00 до 13.00 часова и од 18.00 до поноћи. Транспортер може бити сандук, кутија, кавез или било која друга чврста конструкција за транспорт животиња у возилу примерена врсти животиња. Такође, транспортер мора бити опремљен да обезбеђује сигурност животиња, тако што је затворен на одговарајући начин (катанцем, бравом или рајсфершлусом) којим се онемогућава провлачење шапе, њушке или бежање животиња, као и испадање и цурење хране, измета и других отпадака.

На окретници линије 17 у Устаничкој улици, на којој се овца возила, половином децембра грађане је изненадило присуство одбеглог коња. Грађани који су се нашли на овој саобраћајници су га везали, како би сачекао власника. То није био први пут да се домаће животиње појављују на овој прометној улици.

КОЛИЦА НА ПРВА ВРАТА

КАКО кажу у Секретаријату за јавни превоз, мајке би са колицима у аутобус морале да улазе на прва врата, сваки пут када је то могуће, како би их возач уочио. Кад се уђе са расклопљeним колицима обавезно морају да се окрену супротно од правца кретања и морају да се вежу појасевима који се налазе на месту предвиђеном за колица. То све значи да се у возило може ући само ако није гужва.

Ш. Маровић   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар