Почетна » ПРИЛИКА ЗА СРБЕ? Овај посао у Немачкој нико неће да ради, а ДНЕВНИЦА ЈЕ 150 ЕВРА!

ПРИЛИКА ЗА СРБЕ? Овај посао у Немачкој нико неће да ради, а ДНЕВНИЦА ЈЕ 150 ЕВРА!

од admin
0 коментар

Они који нису задовољни дневницама у Србији могу да оду у Немачку и зараде и до 10 пута више, где за брање шпаргле може да се заради и до 150 евра за један дан.

Радни дан траје од осам до 10 сати са једном паузом, а недеља је нерадна. Од овог износа се одбија порез, али сезонски радници тај плаћени порез могу да добију назад, ако уложе захтев на крају пореске године.

– У сектору пољопривреде ради се напорно и за накнаду од око осам и по евра по сату бруто, што је за велику већину Немаца јако ниска плата, тако да су они незаинтересовани за тако напоран, а слабо плаћен посао. Ипак, врло је атрактиван странцима, нарочито Хрватима и Пољацима – казао Марио Котурић, члан Управе Хрватскога економског савеза у Франкфурту за „Слободну Далмацију“.

Мишљења на интернету су подељена. Има оних који су одушевљењи брзом зарадом, али и оних који су разочарени високим ценама, посебно цигаретама и другим луксузних артиклима.

Као недостатке најчешће наводе то што се ради „по цео дан“, што је смештај наводно у радним баракама и што обилан оброк кошта 10 евра по дану, али зато наводе да пауза за ручак траје сат времена.

Нови.ба/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар