Почетна » Швајцарски суд: Медији у Србији објавили неистине о Драгану Шолаку

Швајцарски суд: Медији у Србији објавили неистине о Драгану Шолаку

од admin
0 коментар

 

Окружни суд је утврдио да су ти медији водили медијску кампању против тужиоца, лажно га оптужујући и објављујући неистине које се односе на саму личност и начин пословања тужиоца и наводни политички ангажман, уз изражавање коментара и мишљења са циљем да се тужилац необјективно прикаже у лошем светлу.

Тужени медији на суду нису доказали ниједну од тврдњи које објављују.

Швајцарски суд је донео одлуку да су тужени медији обавезни да исплате Драгану Шолаку обештећење у девизном износу (ЦХФ), да морају да уклоне странице свих текстова и линкове емисија на којима су вршили повреду права личности, као и да се уздрже од будућег понављања овог дела и да објаве садржај пресуде.

Пинк, Студио Б, Информер и Драган Ј. Вучићевић дужни су и да надокнаде тужиоцу трошкове поступка.

Овом пресудом посебно је забрањено главном уреднику Информера Драгану Ј. Вучићевићу да даје изјаве које крше лична права Драгана Шолака. Пресуда Окружног суда у Цириху постала је правоснажна 15. септембра 2020. године.

Драган Шолак, који већ годинама живи у Швајцарској, правду је потражио на швајцарском суду, где, по његовом мишљењу, тужени медији не уживају заштиту владаоца. Драган Шолак ће покренути тужбе и против осталих медија који су у међувремену износили различите неистине о њему и доводили јавност у заблуду обмањујући грађане Србије потпуним измишљотинама.

У оквиру United Grupe  послује и ТВ Н1.

Н1/Цензоловка

Можда ти се свиди

Оставите коментар