Почетна » Привремена болница на Сајму од данас више не прима пацијенте

Привремена болница на Сајму од данас више не прима пацијенте

од admin
0 коментар

 

Како је објаснио координатор привремене болнице на Сајму пуковник др Вељко Милић, у тој болници смештена су 103 пацијента и данас ће део бити превезен у болницу у Младеновац.

– Првих 46 пацијената биће данас превезено у Специјалну болницу за интерне болести у Младеновцу, док преосталих 57 чека резултате јучерашњег тестирања. Ако резултат буде негативан, санитетским возилима ће бити превезени на своје адресе и тамо ће 14 дана бити у изолацији. Ако резултат буде позитиван биће и они пребачени у болницу у Младеновцу – рекао је пуковник Милић и истакао да затварање болнице на Сајму значи да од данас више нема пријема нових пацијената у ту болницу.

Према његовим речима, први пацијенти примљени су 29. марта у болницу на Сајму. За све то време, како је истакао, комплетно особље привремене болнице сачувало је своје здравље.

– Нико се од медицинског особља и логистичке подршке у оквиру болнице није разболео и то је наш изузетан успех – нагласио је пуковник Милић.

Од када је претворен у привремену болницу, на Београдском сајму било је смештено око 1.300 ковид позитивних пацијената, а о њима је бринуло 620 здравствених радника.

Министарство одбране и Војска Србије обезбедили су логистичке потребе и спољње обезбеђење привремене болнице, као и 3.000 кревета, док је медицинска заштита била у надлежности Министарства здравља.

У последња 24 сата у Србији је регистровано 48 новооболелих од корона вируса, а једна особа је преминула. Укупно у нашој земљи до сада је регистрован 11.571 позитиван случај на вирус, а преминуло је 246 особа.

У приватном дому за старе у Петроварадину корона вирусом појавило се ново жариште, заражено је 28 особа, саопштио је покрајински премијер Игор Мировић

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар