Почетна » Продат други највећи приватни аутобуски превозник у Србији

Продат други највећи приватни аутобуски превозник у Србији

од Други Пишу
0 коментар

Европска компанија Арива група, која се бави превозом путника, продала је своје предузеће Арива Литас које послује у Србији, саопштила је Адвокатска канцеларија Живковић и Самарџић, преноси портал Нова економија.

То је други по величини приватни аутобуски оператер у Србији.

Осим тога, Арива група постигла је и споразум о продаји свог данског предузећа Арива Денмарк, као и свог аутобуског пословања у Пољској Арива бас транспорт Пољска.

Предузећа су, како се наводи, продата компанији Mutares SE & Co. KGaA, међународном финансијском инвеститору са седиштем у Немачкој.

Продаја покрива комплетан посао те компаније у Данској, укључујући аутобуске линије, бродове, железничке линије, као и франшизу у компанији за изнајмљивање аутомобила „Шер нау“ и УЦплус.

Послови у Пољској обухватају уговоре о јавном превозу у градовима и међуградске линије.

Очекује се да ће трансакција бити завршена до краја 2022. године, након одобрења немачких институција.

Седиште Арива групе је у Великој Британији и она је део немачке компаније Дојче бан, једне од водец́их светских компанија за превоз путника и логистику.

Арива је водећи провајдер превоза путника широм Европе, запошљава око 40.000 људи и реализује око 1,2 милијарде путничких линија у 13 европских земаља.

У флоти компаније налазе се аутобуси, возови, аутобуси, трамваји и бродови, а поред изјамљивања аутомобила, компанија се бави и изнајмљивањем бицикала.

ФоНет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар