Почетна » Продужен распуст због грипа

Продужен распуст због грипа

од admin
0 коментар

Министарство здравља Србије одлучило је да школски празнични распуст буде продужен за два дана због све већег броја оболелих од грипа.

Ђаци у понедељак 9. јануара неће имати наставу.

Због повећаног броја оболелих од грипа међу децом школског узраста, препоручено је, после разговора министара просвете и здравља, да школски распуст буде продужен и да деца у понедељак 9. јануара не крену у школу.

Први део зимског распуста биће продужен за два дана, па ће настава почети у среду, 11. јануара, рекао је министар просвете Младен Шарчевић.

Током новогодишњих празника повећан је број оболелих од грипа, а у неким клиничко-болничким центрима у Србији уведена је забрана посета као превентивна мера.

Министар је додао да ће се епидемиолошка ситуација на терену пратити на дневном нивоу и да ће бити у свакодневном контакту са Министарством здравља.

Уколико оболевање и даље буде велико, министар каже да ће се нова процена радити у понедељак, 9. јануара.

Шарчевић каже да су се одлучили да распуст продуже само два дана, јер је проблем како надокнадити изгубљене часове. У Војводини је распуст у току тако да се календар не ремети, али у остатку Србије то представља проблем.

Померање другог дела зимског распуста ремети породичне планове, јер су многи уплатили аранжмане, а продужавањем године ремети се систем мале матуре.

Министар каже да према подацима Института Батут највише оболелих од грипа има међу предшколском и школском децом у узрасту од пет до 14 година – око 12.000 малишана, док је међу средњошколцима оболело је око 3.000.

БЕТА, ТАЊУГ,Б92

Можда ти се свиди

Оставите коментар