Почетна » Профа из Врања на посао долази у „кецу“: Све више деце жели југића или фићу, она богатија исмевају

Профа из Врања на посао долази у „кецу“: Све више деце жели југића или фићу, она богатија исмевају

од Други Пишу
0 коментар

У време када многи средњошколци сањају о скупим и новим аутомобилима попут оних које возе њихови идоли инфлуенсери и јутјубери, због младог професора који с времена на време у школу дође у легендарној Застави 101, популарном „кецу“, све више средњошколаца из врањске Техничке школе жели да им први ауто буде управо неки „југић или фића које би средили“. Има и оних којима је „кец“ предмет исмевања, прича за портал Нова.рс професор Данило Петровић, али су му најзанимљиви они који би о томе да причају баш када дође време за одговарање.

Двадесетседмогодишњи професор Данило из Врања у средњој Техничкој предаје практичну наставу из предмета Машинство. Иако ученици обожавају да га виде у легендарном „кецу“, ипак се не усуђује да често њиме долази на посао.

„Не знам како је у Београду, али овде, искрено, мало се бојим несташлука и да ми га не демолирају“, каже у шали.

Додаје да се често дешава да ученици покушавају да му одвуку пажњу питањима о његовом аутомобилу и догодовштинама са путовања, нарочито када дође време за одговарање.

„Прате инстаграм страницу и стално као да сакупљају материјал и чекају да ме нешто ново питају. Ипак су то машинци, саобраћајци, то их занима, воле да слушају све о аутомобилу“, додаје.

Како каже, поједина деца са жаром причају како би хтели да имају и среде неког „југића“ или „фићу“.

„Искрено, деца чији родитељи имају већа финансијска примања нису заинтересована, дође им као предмет исмевања, не прихватају то у потпуности, сви би, рецимо, немачки ауто, наше не прихватају“, каже Данило.

Објашњава да све постане другачије када се уђе у свет олдтајмера – живите спорије, не можете да „летите“ аутопутем, возите се лагано и разгледате околину.

„Данашња деца су навикла да не виде ништа са стране од тачке А до тачке Б, где је ту драж?“, пита се он.

 

Каже, када би имао спонзора, отишао би њиме и до Јапана! Први власник легендарне Заставе 101 са којом је професор обишао Балкан је његов деда, а не планира да га икада прода.

„Овим аутомобилом су мајку одвезли на порођај и у њему су ме довезли кући први пут. У мају ћу ја возити сестру на њено венчање. Стално добијам понуде за изнајмљивање, био је и на филму, у „Трагу дивљачи“. Било је много понуда и за продају и то за велики новац. Али нећу га никада продати, остаје са мном“, каже он.

Ауто који је пре 10 година проглашен за најлепшег „Стојадина“ у Србији, старији је од Данила двадесет година.

Foto: Privatna arhiva

Сања Петров   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар