Почетна » Проглашено ванредно стање у Србији због корона вируса

Проглашено ванредно стање у Србији због корона вируса

од admin
0 коментар

 

Он је рекао да су одлуку заједнички донели председник Републике, председница Владе Србије и предсеница Народне скупштине.

То значи да се препоручује старијим лицама да не излазе из својих кућа и да ће се наредних дана провераватии колико се грађан придржавају ове мере. Председник је апеловао млађе да не посећују старије чланове својих породица и да не воде децу да виде „своје баке и деке“.

„Уколико се ова препорука не буде поштовала, у року од 72 сата мораћемо да донесемо обавезујућу одлуку да сва старија лица морају да остају у својим кућама и својим двориштима. Молим вас да нас нико не натера да доносимо наредбу“, истакао је Вучић.

„Ову одлуку нисмо донели нисмо донели. Данас је можда најгори дан за Европу после Другог светског рата“, навео је председник.

Вучић је рекао да је Србија од данас „у рату против невидљивог противника“ и да је то „борба за наше родитеље, за наше старије, али и за будућност наше Србије“.

„У Србији имамо данас још два заражена лица, укупно 48. Немамо смртних случајева, али нема никакве сумње да у данима који долазе, да ћемо се са тим суочити, и надамо се да ћемо моћи да обезбедимо раст таквих случајева аритметичком, а не геометријском прогресијом као у Италији, Шпанији…“, навео је Вучић.

Да бисмо то успели, додао је Вучић, биће предузете најтеже мере.

„Ово ће за нас бити свакако најтежа битка, ово је битка за наше старе и за наше болесне, они су мета овог жестоког напада (…) Лица старија од 65 година морају да остану у својим кућама“, поручио је Вучић најављујући да ће се у наредна три дана проверавати колико се та мера поштује.

„Ако будемо морали у року од 72 сата – ако кршења буде више од 0,1 или 0,2 одсто – биће донета обавезујућа одлука да сва (стара) лица остану у својим кућама и својим двориштима ако су у сеоском подручју“, најавио је Вучић.

„Молим их као Бога, ово радимо због њих. Неће страдати наша деца, страдаће наши родитељи. Зато их молим да не излазе из куће. Моилим вас, драги пензионери, као Бога, све ово што радимо само због вас, само останите у совјим кућама, не идите нигде. организоваћемо помоћ за доношење онима који су сами“, поручио је председник.

Од сутра нема школе, нема вртића, факултета, тренинга, спорта, теретана, најавио је Вучић.

„Нећемо вероватно отварати школе до краја године и ту је господин Кон био у праву“, рекао је и замолио да децу нико не води код својих родитеља.

Брашна имамо за 12 месеци, рекао је Вучић, додајући да ће Србија народима око нас морати да помаже с брашном. Додао је да немамо проблема ни с уљем, ни с пиринчем.

Рекао је да је данас упутио писмо председнику Кине, кога је назвао братом и пријатељом ове земље, „гарантујући му челично пријатељство“. Навео је да је тражио „све од Кине“. „Тражили смо чак и лекаре“, истакао је.

Онај ко буде прекршио наредбу о изолацији добиће три године затвора одмах, рекао је, говорећи да је тако по закону, који није нов.

 

(Медији)

Можда ти се свиди

Оставите коментар